Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

Nelegálne zamestnávanie cudzincov aj Slovákov odhalili policajti

Ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

Výsledky prekvapili aj samotných kontrolórov. Všetci siedmi cudzinci pracovali na stavbe nelegálne. Nelegálne však pracovali aj 14 Slováci.

Bratislava 11. februára (TASR) - Policajti národnej jednotky Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru spolu s policajtmi z mobilnej jednotky z Prešova v spolupráci s pracovníkmi Inšpektorátu práce Košice počas minulotýždňovej kontroly odhalili dokopy 21 nelegálnych pracovníkov na stavenisku v Košiciach. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

Ako priblížila, kontrole sa podrobilo 85 osôb, z toho 78 Slovákov a sedem Ukrajincov. "Výsledky prekvapili aj samotných kontrolórov. Všetci siedmi cudzinci pracovali na stavbe nelegálne. Nelegálne však pracovali aj 14 Slováci," bližšie vysvetlila Baloghová. Policajti Ukrajincom vydali rozhodnutie o administratívnom vyhostení s lehotou na vycestovanie do siedmich dní.

Policajná hovorkyňa dodala, že príslušníci oddelení cudzineckej polície vykonávajú pravidelné a časté kontroly ubytovacích zariadení aj súkromných priestorov poskytnutých k ubytovaniu. V kontrolách budú pokračovať aj naďalej.