Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Počas adventu zaznejú v Rožňave diela nielen európskych skladateľov

Ilustračné foto Foto: TASRTomáš Halász

V programe koncertu sú diela skladateľov ako Beethoven, Liszt, Haydn, Caccini, Kodály a ďalších.

Rožňava 11. decembra (TASR) – Tóny diel európskych i svetových skladateľov v podaní detských a študentských speváckych zborov zaznejú počas Adventného koncertu 2018, ktorý sa uskutoční 13. decembra o 17.00 h v evanjelickom kostole v Rožňave. Hlavným organizátorom podujatia je občianske združenie (OZ) Pre partnerstvo škôl v kultúre a športe v Rožňave.

„V programe koncertu sú diela skladateľov ako Beethoven, Liszt, Haydn, Caccini, Kodály a ďalších. Zaznejú v podaní Stredoškolského speváckeho zboru P. J. Šafárika pri Gymnáziu P. J. Šafárika v Rožňave so žiačkami Základnej školy akademika Jura Hronca, detí Materskej školy na Kyjevskej ulici a detí Spojenej školy J. A. Komenského, ako aj zúčastnených speváckych zborov z partnerských miest Rožňavy – Českého Těšína, Szerencsa a poľského Tešína,“ uvádzajú organizátori.

Toto podujatie ešte pod názvom Vianočný ďakovný koncert bolo podľa nich v meste 13 rokov obľúbenou predvianočnou akciou. Jej organizovanie sa však skončilo v roku 2008 a až vlani sa tradícia opäť obnovila.