Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

VIDEO: Podujatie Víno a kraslice priblížilo atmosféru Veľkej noci

Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove pripravilo na Kvetnú nedeľu 14. apríla 2019 v kaštieli tradičné veľkonočné podujatie Víno a kraslice. Pre návštevníkov bol pripravený bohatý program v znamení blížiacej sa Veľkej noci. Na snímke ukážka tradičného veľkonočného stolovania a veľkonočný baranček. Foto: TASR - Roman Hanc

K ponuke patrili tvorivá dielňa v zdobení veľkonočných kraslíc, remeselné trhy, výroba veľkonočných dekorácií či ochutnávka jedál i tokajských vín.

Trebišov 14. apríla (TASR) - Tradičné zvyky a jedlá spojené s veľkonočnými sviatkami patrili k podujatiu Víno a kraslice, ktoré sa túto Kvetnú nedeľu konalo v areáli trebišovského kaštieľa. Program prilákal stovky návštevníkov.



K ponuke patrili tvorivá dielňa v zdobení veľkonočných kraslíc, remeselné trhy, výroba veľkonočných dekorácií či ochutnávka jedál i tokajských vín. Tradičné jedlá a veľkonočné stolovanie prezentovali školy zo Slovenska, ale aj Poľska, Česka a Maďarska. Najmenší sa mohli tešiť z jazdy na historickom traktore s vlečkou. Program obohatili vystúpenia folklórneho súboru Gerečovka z Malých Ozoroviec.



"Naším cieľom je nielen priblížiť a spríjemniť blížiace sa sviatky, ale najmä poukázať na tradície, ktoré s Veľkou nocou súvisia, a zachovávať ich aj pre budúce generácie," uviedla pre novinárov riaditeľka Múzea a Kultúrneho centra južného Zemplína Beáta Kereštanová.