Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Košický kraj

Požiarnu zbrojnicu v Nižnej Myšli zrekonštruujú za viac ako 30.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Celková cena rekonštrukcie požiarnej zbrojnice je 30.135,86 eura s DPH. Obec získala na tento účel dotáciu z Ministerstva vnútra SR, spoluúčasť obce tvorí päť percent.

Nižná Myšľa 14. augusta (TASR) – S rekonštrukciou požiarnej zbrojnice začne obec Nižná Myšľa v okrese Košice-okolie v najbližších dňoch. V pondelok (13.8.) podpísal starosta obce Miroslav Sisák zmluvu o dielo s úspešným uchádzačom v rámci procesu verejného obstarávania, spoločnosťou Stavlander, s. r. o.

Celková cena rekonštrukcie požiarnej zbrojnice je 30.135,86 eura s DPH. Obec získala na tento účel dotáciu z Ministerstva vnútra SR, spoluúčasť obce tvorí päť percent. Obnova by mala byť hotová do dvoch mesiacov.

Ako pre TASR povedal starosta Sisák, pôjde najmä o rekonštrukciu interiéru vrátane elektroinštalácie. "Naši dobrovoľní hasiči doposiaľ nemali odpočinkovú miestnosť, kuchynku alebo šatne, bola to klasická stará hasičská zbrojnica, kde bola jedna garážová miestnosť a jedna miestnosť pre hasičov, ale žiadne zázemie nemali, preto sme sa im ho rozhodli vytvoriť. V prípade potreby im takéto zázemie bude slúžiť na to, aby sa mali kde zložiť, osprchovať sa a odpočinúť si, ak by išli naspäť do nejakého zásahu," spresnil s tým, že sa má vytvoriť účelová a oddychová zóna.

V Dobrovoľnom hasičskom zbore (DHZ) v Nižnej Myšli je podľa Sisáka viac ako 20 dobrovoľných hasičov, z toho je väčšina aktívnych. Ako pripomenul, slúžia ako záloha a výpomoc pre zásahy Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) pre okolité obce, respektíve v rámci okresu Košice-okolie.