Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Košický kraj

Pre nemocnicu v Šaci je víťazstvo v rebríčku INEKO výzvou do budúcna

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Nemocnicu v Košicach-Šaci otvorili v roku 1970, dnes poskytuje zdravotnú starostlivosť pre spádovú oblasť so zhruba 150.000 obyvateľmi.

Košice 14. októbra (TASR) - Nemocnica v košickej Šaci sa podľa hodnotenia Inštitútu pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) stala Nemocnicou roka 2019 v kategórii všeobecných nemocníc. Na čelo rebríčka spomedzi troch desiatok konkurentov sa dostala po predchádzajúcich druhých miestach.



"Tohtoročné prvé miesto je pre nás záväzkom a obrovskou výzvou do ďalšieho obdobia. Získať prvenstvo je fajn, ale udržať si ho znamená ešte tvrdšiu prácu našich zdravotníkov na sebe samých a na poskytovaných službách," uviedol v reakcii riaditeľ Nemocnice Košice-Šaca, 1. súkromná nemocnica, Ján Slávik.

Piaty ročník hodnotenia zdravotníckych zariadení zverejnil INEKO v pondelok. Hodnotenými kritériami boli kvalita, skúsenosť, náročnosť diagnóz, spokojnosť pacientov, hospodárenie a transparentnosť.

Zariadenie v Šaci je najväčším zo siete nemocníc AGEL SK. "Je to obrovským ocenením pre všetkých zamestnancov nemocnice, skvelou spätnou väzbou, že ich práca má vysoký odborný kredit, že vynikajúco a spoľahlivo zvládajú náročné diagnózy a predovšetkým, že z nemocnice v Šaci odchádzajú pacienti s rovnakou dôverou, s akou sa na ňu obrátili," uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Michal Pišoja.

Nemocnicu v Košicach-Šaci otvorili v roku 1970, dnes poskytuje zdravotnú starostlivosť pre spádovú oblasť so zhruba 150.000 obyvateľmi. Pre Žilinský, Banskobystrický, Prešovský a Košický kraj poskytuje zdravotnú starostlivosť v odbore popálenín a rekonštrukčnej chirurgie.