Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Košický kraj

Polícia začala trestné stíhanie po nehode pri Spišskej Novej Vsi

Ilustračné foto Foto: TASR

Vodička dostala šmyk, narazila do protiidúceho autobusu, ktorý viedol vodič zo Spišskej Novej Vsi. Pri dopravnej nehode vodička utrpela zranenia, ktorým počas prevozu do nemocnice podľahla.

Spišská Nová Ves 8. júla (TASR) – Policajný vyšetrovateľ začal v súvislosti s tragickou dopravnou nehodou, pri ktorej v piatok 7. júla zomrela 32-ročná vodička pri Spišskej Novej Vsi, trestné stíhanie pre prečin usmrtenia v súbehu s prečinom všeobecného ohrozenia. Informoval o tom dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó. Ďalšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru dopravy.

K nešťastiu došlo krátko pred 15.00 h v Spišskej Novej Vsi medzi časťou Ferčekovce a Novoveskou Hutou. Žena z okresu Gelnica viedla osobné motorové vozidlo Škoda Octavia v smere od Novoveskej Huty.

„Podľa doterajšieho vyšetrovania po prejdení ľavotočivej zákruty v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam, poveternostným podmienkam, stave a povahe vozovky dostala na mokrej vozovke šmyk a následne narazila do protiidúceho autobusu, ktorý viedol 59-ročný vodič zo Spišskej Novej Vsi. Pri dopravnej nehode vodička utrpela zranenia, ktorým počas prevozu do nemocnice podľahla,“ informoval Szabó.

V autobuse bolo 12 cestujúcich, z ktorých sa štyri osoby zranili ľahko a vodič spolu s dvoma cestujúcimi boli ošetrení na mieste. Požitie alkoholu u vodiča autobusu nebolo zistené, u nebohej vodičky bol pre toto zistenie nariadený odber. Materiálna škoda bola odhadnutá na 12.500 eur.