Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Košický kraj

U niektorých vodičov taxi v okrese Michalovce zistili nedostatky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Okrem uvedených porušení policajti uložili blokovú pokutu za prekročenie najvyššej dovolenej rýchlosti 16 vodičom a dvom za to, že neboli pripútaní bezpečnostným pásom.

Michalovce 27. septembra (TASR) - Z ôsmich kontrolovaných vozidiel taxislužby v okrese Michalovce zistili policajti nedostatky v polovici z nich. Ako pre TASR uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Jana Mésarová, policajti sa v rámci štvrtkovej (26. 9.) kontroly na cestách zamerali v spolupráci s mestskou políciou aj na dodržiavanie povinností vodičov vozidiel taxislužieb.

„Počas tejto kontroly polícia skontrolovala osem vozidiel taxislužby, pričom v štyroch prípadoch nedostatky nezistila. Ďalší štyria vodiči jazdili bez platných dokladov, ktoré sú predpísané pre vedenie vozidiel taxislužby. Napríklad niektorí vodiči nemali pri sebe potvrdenie o zdravotnej prehliadke či psychologickom vyšetrení, alebo preukaz profesionálneho vodiča taxislužby,“ spresnila s tým, že z tohto dôvodu dvom vodičom zadržali vodičský preukaz ako neplatný. V jednom prípade zistili aj zlý technický stav auta - nevyhovujúce pneumatiky a poškodené zadné svetlo.

„Policajti pri kontrole jedného z vodičov zistili všetky spomínané nedostatky, navyše sa preukázal koncesiou inej taxislužby. Tomuto vodičovi bola uložená bloková pokuta, zadržaný vodičský preukaz a osvedčenie o evidencii vozidla. Ďalšia jazda mu bola zakázaná,“ povedala Mésarová. Polícia bude podľa jej slov v kontrolách vozidiel taxislužby počas výkonu služby pokračovať i naďalej.

Michalovská mestská polícia sa bude zaoberať zistenými porušeniami na úseku sociálnej legislatívy, resp. tými, ktoré spadajú do jej kompetencie.

Ako Mésarová dodala, okrem uvedených porušení policajti uložili blokovú pokutu za prekročenie najvyššej dovolenej rýchlosti 16 vodičom a dvom za to, že neboli pripútaní bezpečnostným pásom.