Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Košický kraj

Výstavbu školskej športovej haly na Želiarskej v Košiciach dokončili

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Na výstavbu novej haly získalo mesto dotáciu vo výške 1,2 milióna eur z výzvy Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR.

Košice 19. marca (TASR) - Výstavba školskej športovej haly na Základnej škole (ZŠ) s materskou školou (MŠ) Želiarska v košickej mestskej časti Ťahanovce je ukončená. Zhotoviteľ stavbu odovzdal mestu koncom minulého týždňa, urobil tak s osemmesačným predstihom. Informuje o tom mesto Košice na sociálnej sieti s tým, že sa začalo kolaudačné konanie.

S výstavbou haly s rozmermi 24,4 x 56,44 metra a výškou 8,7 metra začali v druhej polovici mája 2023, hotová mala byť do 18 mesiacov. Jej súčasťou sú šatne, sprchy a sociálne zariadenia, náraďovne, ošetrovňa, miestnosť pre trénerov a rozhodcov. Nechýba ani tribúna pre 100 divákov. V okolí haly pribudli nové prístupové komunikácie, parkovacie miesta, osvetlenie a oplotenie.

"Žiaci na Želiarskej sú jediní školáci v meste, ktorí nemajú v areáli školy vlastnú telocvičňu. Tú pôvodnú ešte v roku 2021 zbúrali kvôli jej nevyhovujúcemu technickému stavu. Na jej mieste teraz vyrástla nová multifunkčná hala, ktorá bude dopoludnia slúžiť žiakom počas hodín telesnej výchovy a po vyučovaní športovým klubom," uvádza magistrát.

Okrem športovej prípravy pre deti z tamojšej ZŠ s MŠ bude určená najmä na loptové hry a poslúži aj na tréningy a zápasy košických volejbalových, basketbalových, hádzanárskych, futsalových a bedmintonových tímov, a to predovšetkým v mládežníckych kategóriách. Nové športovisko má slúžiť aj florbalovej komunite.

Na výstavbu novej haly získalo mesto dotáciu vo výške 1,2 milióna eur z výzvy Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR. Finálna cena za dielo po realizácii prác navyše a zabezpečení športového vybavenia dosiahla sumu 3,17 milióna eur.