Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

Žena si vymyslela príbeh a obrala dôchodkyňu o zlatú retiazku

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Polícii sa ženu podarilo stotožniť vďaka kamerovým záznamom zo zvolenského námestia, ktoré zverejnila na facebookovej stránke Policajného zboru.

Zvolen 19. marca (TASR) - Na základe vymysleného príbehu obrala 57-ročná žena z Kopernice v okrese Žiar nad Hronom dôverčivú dôchodkyňu o zlatú retiazku. Polícia ju obvinila zo zločinu podvodu.

Incident sa stal ešte v júni minulého roka vo Zvolene. S úmyslom obohatiť sa Koperničanka oslovila 73-ročnú dôchodkyňu na Námestí SNP. Vymyslela si, že je kolegyňou jej dcéry a požiadala ju, aby jej retiazku požičala.

Namiesto toho, aby požičanú retiazku vrátila, ako sa dôchodkyňou dohodla, založila ju v záložni v Žiari nad Hronom, kde za ňu dostala 200 eur. "Svojím konaním uviedla poškodenú do omylu a spôsobila jej škodu 376 eur," informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Polícii sa ženu podarilo stotožniť vďaka kamerovým záznamom zo zvolenského námestia, ktoré zverejnila na facebookovej stránke Policajného zboru. "Keďže obvinená spáchala podvod na chránenej osobe, dopustila sa zločinu a môže byť potrestaná odňatím slobody na tri až desať rokov," dodala Faltániová.