Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Rozprávky bratov Grimmovcov v Bojniciach videlo viac ako 21-tisíc ľudí

Zámok v Bojniciach Foto: TASR

Pointou tohtoročných rozprávok na zámku bola záchrana rozprávkovej knižky, vďaka ktorej sa malí návštevníci mohli naučiť, aké dôležité je čítať.

Bojnice 25. júna (TASR) - Celkom 21.013 ľudí navštívilo zámok v Bojniciach počas podujatia Rozprávkový zámok - Rozprávky bratov Grimmovcov, ktorý sa uskutočnil v dňoch od 13. do 16. júna a od 20. do 23. júna. TASR o tom informovala Kamila Píšová, vedúca Oddelenia múzejnej komunikácie a služieb návštevníkom Slovenského národného múzea (SNM) - Múzea Bojnice.

Návštevníci v rámci podujatia Rozprávkový zámok mohli vidieť štyri rozprávky z pera bratov Grimmovcov - rozprávky o Červenej Čiapočke, Siedmich kozliatkach, Troch prasiatkach a Šípkovej Ruženke. Pointou tohtoročných rozprávok na zámku bola záchrana rozprávkovej knižky, vďaka ktorej sa malí návštevníci mohli naučiť, aké dôležité je čítať. Deti v spolupráci s rozprávkovými postavičkami dopĺňali závery spomínaných rozprávok, zbierali posledné strany z rozprávkových knižiek a na konci zachránili aj zlého čarodejníka, ktorý chcel krádežou záverov rozprávok zničiť rozprávkový svet.

Organizátor podujatia, Reklamná agentúra Petra Čavojská, pripravil počas Rozprávkového zámku aj sprievodný program, ktorý prebiehal v priekope Bojnického zámku. Návštevníci sa mohli zoznámiť so živými rozprávkovými postavičkami či vzhliadnuť vystúpenia tanečníkov a spevákov z regiónu.

Najbližším podujatím na zámku v Bojniciach budú Slávnosti života - Supernoc na zámku, ktoré sa uskutočnia od 15. do 18. augusta. Na tento termín pripravilo SNM - Múzeum Bojnice špeciálne nočné prehliadky zámku na muzikálový štýl.