Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

VIDEO: Bratislavské jazzové dni otvorila kapela Carpet Cabinet

Na snímke spevák slovenského projektu Carpet Cabinet Jen Hovorka spieva počas vystúpenia na 44. ročníku Bratislavských jazzových dní v piatok 19. októbra 2018 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Slovensko-česká kapela pochádza zo Skalice, jej aktuálnym zázemím je Brno.

Bratislava 19. októbra (TASR) – Fanúšikov špičkovej jazzovej hudby čaká sviatočný hudobný víkend. V bratislavskej Incheba aréne začal v piatok večer 44. ročník medzinárodného festivalu Bratislavské jazzové dni Slovenská sporiteľňa 2018. Na trojdňovom sviatku hudby od piatku do nedele (21.10.) sa predstavia skoro dve desiatky zahraničných aj domácich interpretov a skupín.

Ako už niekoľko rokov býva tradíciou, organizátori festivalu aj tento rok ponúkli šancu koncertovať na hlavnom pódiu mladým a talentovaným hudobníkom a tak podujatie rozbieha domáca formácia Carpet Cabinet. Tá vyhrala minulý rok súťaž Pódium mladých talentov a odmenou bola práve možnosť koncertovať na hlavnom pódiu. Náročnú úlohu otvoriť tak prestížne podujatie táto formácia zvládla.

Carpet Cabinet je mladá moderná kapela, pretavujúca do vlastnej tvorby vplyvy zo súčasnej scény soulu, jazzu, hip-hopu, funku, R'n'B či elektronickej hudby. Je inšpirovaná hudobníkmi ako Robert Glasper, Snarky Puppy, Erykah Badu, José James či Electro Deluxe.



Slovensko-česká kapela pochádza zo Skalice, jej aktuálnym zázemím je Brno. Sedem členov skupiny hrajúcich na saxofóny, trúbku, gitaru, klávesy, basgitaru, bicie, vocodér sa vie vždy postarať o energicko-dynamické dusno na parkete pod pódiom. Na festivale sa predstavili v zostave Matej Štefík (bicie), Robin Hádr (basgitara), Matej Minďaš (gitara), Martin Kryštof (klávesy), Vojtěch Palisa (alt saxofón), Petr Smékal (tenor saxofón) a Jan Kozelek (trúbka).