Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Zomrel Clive Burr, bývalý bubeník skupiny Iron Maiden

Presnú príčinu smrti, ktorá zastihla Burra v spánku, však neoznámili.

Londýn 13. marca (TASR) - Niekdajší člen heavymetalovej skupiny Iron Maiden, hráč na bicie nástroje Clive Burr zomrel v noci nadnes vo veku 56 rokov. Kapela o tom informovala na svojej webovej stránke.

Muzikanta, ktorý bol členom Iron Maiden v období rokov 1979-1983 a ktorý sa vtedy spolupodieľal aj na prvých troch albumoch skupiny (Iron Maiden, Killers a The Number Of The Beast), sužovala dlhší čas skleróza multiplex.

Presnú príčinu smrti, ktorá zastihla Burra v spánku, však neoznámili.

Rodák z londýnskeho East Hamu zostal aktívnym na hudobnej scéne aj po odchode zo skupiny, krátko pôsobil vo francúzskej skupine Trust, podieľal sa na nahrávkach a vystúpeniach rôznych formácií, ako napríklad Stratus, Gogmagog, Elixir, Desperado alebo Praying Mantis. Po diagnostikovaní nevyliečiteľného ochorenia sa mu niekdajší kolegovia snažili pomôcť organizáciou dobročinných koncertov. V posledných rokoch života bol Burr pripútaný na invalidný vozík, píše internetové vydanie magazínu Rolling Stone.

Pre niekdajších spoluhráčov bola zvesť o jeho úmrtí strašnou smutnou novinkou, ako to povedal basgitarista Steve Harris. Bola to skvelá osobnosť a vynikajúci bubeník, ktorý bol v počiatkoch skupiny jej dôležitou súčasťou, dodal.

Bývalí kolegovia, dlhoroční priatelia zosnulého kondolovali dnes všetkým Burrovým blízkym.