Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

FILIP BLAŽEK: Bol som nešťastný, že musí fungovať product placement

Filip Blažek sa v komédii, ktorú možno označiť za retro i sci-fi, mení na svojho mladšieho kolegu.

Bratislava 17. marca (TASR) - V novom českom filme Probudím se včera stvárnil Filip Blažek stredoškolského učiteľa, ktorý sa musí vrátiť do minulosti, aby vyznal lásku svojej bývalej spolužiačke. Komédia zo študentského prostredia, pod ktorú sa režijne podpísal Miloslav Šmídmajer, má šancu zabodovať u mladých divákov, strednej i staršej generácie. Predstaviteľ 40-ročného Petra Kovářa, ktorý sa vráti za svojom láskou do roku 1989, mal však predsa k filmu výhrady.

"Trošku som bol nešťastný, že v dnešnej dobe musí fungovať ten product placement. Na môj vkus ho tam bolo trošku veľa," povedal pre TASR Blažek s tým, že násilného umiestňovania produktov do komédie si užil dosť. "Hlavne som si to odniesol ja v tej budúcnosti, pretože, samozrejme, sa to nedalo strčiť do tých vecí v minulosti. To mi to trošku 'zasklilo', ale rozhodne je to príjemná komédia, každý si v tom niečo nájde. Tá doba minulá je obrovský priestor pre fóry, ľudia sa fakt zasmejú."

Filip Blažek sa v komédii, ktorú možno označiť za retro i sci-fi, mení na svojho mladšieho kolegu. Štyridsiatnik Petr sa vďaka stroju času zmení na 18-ročného Petra, ktorého stvárnil Jirka Mádl. Obaja herci urobili všetko pre to, aby sa vo filme na seba podobali. "Našli sme si pár gest - utieranie nosa, také pousmiatie, malé chrochtanie i chôdzu, ale boli to také drobné nuansy," potvrdil rodák z Prahy, ktorému filmovú a televíznu kariéru naštartovala prvá veľká úloha v rozprávkovej komédii Nesmrteľná teta.

Pri nakrúcaní Probudím se včera mu problémy spôsobovali najmä šošovky. "Musel som prispôsobiť oči, takže som mal celú dobu hnedé šošovky, ktoré mi zo začiatku dosť vadili, pretože som nemohol urobiť krok. Boli dosť silné, keď sa málinko posunuli, urobilo to clonu, že som normálne nevidel," posťažoval sa Blažek, ktorý sa vraj ešte ako školák túžil stať slávnym futbalistom. Podľa vlastných slov by v reálnom živote návrat "do hlbín nedávnej minulosti" a opravovanie študentských chýb nepodstúpil. "Je to vtipné, ale žeby som sa ja chcel niekam zásadne vracať... Môj život niekam smeroval, tak to všetko malo byť, asi by som nič neopravoval. Aj tie ženy v mojom živote boli v poriadku, tak ako mali byť. Páčilo sa mi to vo filme, ja by som nič nemenil."

Českú komédiu Probudím se včera si môžu diváci pozrieť v slovenských kinách od 15. marca.