Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Javorový album skupiny DESmod je platinový

DESmod Foto: DESmod

Javorový album vznikal v štúdiu Valec pod vedením Ivana Táslera a jeho tímu.

Bratislava 15. marca (TASR) – Skupina DESmod si v týchto dňoch pripisuje na svoje konto ďalší úspech. Ich najnovší Javorový album sa po štyroch týždňoch stal zlatým a po štyroch mesiacoch je platinový. Pätica muzikantov z Nitry ho vydala v závere novembra minulého roka.

„Je to nádhera a zadosťučinenie, že celá naša práca a snaženie majú zmysel. Máme viac multi aj double platinových albumov, ale ten najčerstvejší nás vždy teší najviac,“ povedal pre médiá frontman kapely Mário Kuly Kollár.

Javorový album vznikal v štúdiu Valec pod vedením Ivana Táslera a jeho tímu. Dve skladby sa nahrávali v studiu Propast v Českej republike. „Je to úplne iný album, ako sú zvyknutí naši fanúšikovia. Je akustický, veľmi intímny a pohodový. S netradičnými nástrojmi a s netradičnými hosťami. Zaspievali a zahrali si s nami Marie Rottrová, Marta Jandová, Jiří Stivín, Miro Šmajda, Close Harmony Friends. A jednu pieseň si s nami strihol aj producent Ivan Tásler,“ dodáva Kuly.

Skladby skupiny DESmod vznikajú spoločne v skúšobni a texty sa robia už na hotové melódie. Do skladateľského procesu sa tak zapája celá skupina, teda Mário Kuly Kolár, Dušan Minka, Rišo Synčák, Rišo Nagy a Jano Škorec. Skladby z Javorového albumu uvádí kapela aj na spoločnom turné s orchestrom Cigánski diabli. Turné sa skončí dvoma veľkými koncertami 18. marca v Nových Zámkoch  a 19. marca v Leviciach.

„S Diablami je zábava, sú to talentovaní hudobníci a hlavne pohodoví ľudia. Fanúšikovia sú nadšení, je to niečo iné a to ich baví. Reagujú spontánne, spievajú, tlieskajú a dokonca tancujú. Každý koncert sa končí standing ovations. Čo viac si môžeme priať. Je to splnený sen, je to energia, ktorú nikde inde nenájdeme,“ uvádza emotívne na záver Kuly.

TASR informovala PR manažérka spoločnosti Propaganda House Nora Krchňáková.