Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Jeremy Irons nakrúca adaptáciu Nočného vlaku do Lisabonu

Režisér a hlavný predstaviteľ tohto projektu nespolupracujú prvýkrát. August a Irons nakrútili spoločne už snímku Dom duchov podľa rovnomennej literárnej predlohy Isabel Allendeovej.

Bern 14. marca (TASR) - S nakrúcaním filmovej adaptácie úspešného románu Pascala Merciera Nočný vlak do Lisabonu (2004) začal v uplynulých dňoch vo Švajčiarsku štáb pod vedením uznávaného dánskeho režiséra Billeho Augusta. Od pondelka bude nakrúcanie pokračovať v Portugalsku.

Hlavného hrdinu príbehu, profesora starých jazykov na gymnáziu v Berne Raimunda Gregoriusa, stvárni renomovaný britský herec Jeremy Irons. Podľa jeho slov mu neprekáža inakosť Švajčiarov, ktorí sú dobre organizovaní, čo zodpovedá aj jeho naturelu.

Režisér a hlavný predstaviteľ tohto projektu nespolupracujú prvýkrát. August a Irons nakrútili spoločne už snímku Dom duchov podľa rovnomennej literárnej predlohy Isabel Allendeovej. V ďalších úlohách sa objavia i Bruno Ganz, Charlotte Ramplingová, Christopher Lee ani Martina Geddecková.

Snímka by mala prísť do kín v roku 2013.

Za umeleckým menom autora literárnej predlohy Pascala Merciera sa skrýva 67-ročný filozof Peter Bieri pochádzajúci z Bernu, ktorý dlhé roky pôsobil ako profesor v Berlíne. Jeho dielo sa iba v nemčine predalo v náklade dvoch miliónov výtlačkov, preložili ho však do viac ako 30 jazykov sveta.