Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Kanadská kapela Nickelback príde na jeseň opäť do Európy

Kanadská kapela Nickelback Foto: FOTO TASR/AP

Po minuloročnom vypredanom turné sa kapela rozhodla pridať ďalšie koncerty.

Bratislava 13. marca (TASR) – Kanadská rocková kapela Nickelback oznámila, že sa vrátia do Európy v rámci turné s názvom The Hits Tour, na ktoré vycestuje v októbri a novembri tohto roku. Začne ho koncertom 26. októbra vo francúzskom Nantes. Slovenskú metropolu v zozname nemá, fanúšikovia si tak môžu vybrať jeden z trojice koncertov vo Viedni (31.10.), Prahe (7.11.) alebo Budapešti (8.11.).
Po beznádejne vypredanom európskom turné v roku 2012, ktoré sprevádzalo jej nový album Here And Now, členovia skupiny vypočuli neutíchajúce prosby na návrat na tunajšie pódiá. Frontman skupiny Chad Kroeger to pre európske médiá komentoval slovami: "Boli sme totálne užasnutí obrovským počtom ľudí, ktorí sa na nás prišli pozrieť. Ozývalo sa nám toľko fanúšikov, ktorí minulý rok nezohnali lístky, že sme pri ponuke vrátiť sa do Európy ani na chvíľu nezaváhali. Zbožňujeme vaše publikum!"

K megahitom skupiny vrátane How You Remind Me, Photograph, Burn It To The Ground a Rockstar medzitým pribudli ďalšie, ktoré sa postupne ocitli na top pozíciách hranosti a predajnosti (When We Stand Together, Bottoms Up, Lullaby a Trying Not To Love You). To všetko robí z turné skupiny Nickelback show desaťročia, ktorú by nikto z rockových fanúšikov nemal premeškať. Počas svojej úspešnej kariéry získala skupina päť nominácií na cenu Grammy, tri ocenenia American Music Award a 12 cien Juno. Časopis Billboard ju v roku 2009 označil za skupinu desaťročia. Na celom svete sa z jej albumov predalo viac ako 50 miliónov kusov, preto niet divu, že záujem fanúšikov o túto kanadskú štvoricu neutícha.

TASR informovala marketingová manažérka spoločnosti Forza Music Zuzana Kostelniková.