Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Koncert Mireille Mathieu bude prehliadkou starého s novým

Koncert Mireille Mathieu bude prehliadkou starého s novým Foto: JVS Group

Počas vystúpenia v Bratislave predstaví aj piesne zo svojho nového albumu.

Bratislava 10. októbra (OTS) - Francúzska šansoniérka Mireille Mathieu, ktorá patrí medzi obľúbené spevácke hviezdy aj v našich končinách, sa vracia na Slovensko. V bratislavskej AXA aréne NTC vystúpi 10. marca 2020 so svojím novým programom a to spoločne s veľkým orchestrom. Šansónová legenda zaspieva nielen svoje nové skladby, ale aj najznámejšie piesne, ktoré jej fanúšikovia milujú.
Koncert Mireille Mathieu bude prehliadkou starého s novým
Foto: JVS Group

Pôjde o druhý koncert jej svetového turné, ktorého premiéra sa odohrá v pražskom Kongresovom centre. V Prahe nedávno nahrala s Pražským symfonickým orchestrom pod taktovkou Jérôme Kuhna svoj ostatný album Mes Classiques, v ktorom naspievala skladby klasikov Čajkovského, Mozarta, Brahmsa, Schuberta, Verdiho a Händla. Video k piesni Le premier regard d’amour, čo je jej verzia Čajkovského Koncertu b-mol, potom natočila v Španielskej sále a reprezentačných priestoroch Pražského hradu.

Mireille Mathieu dodnes celosvetovo predala viac než 120 miliónov platní a naspievala 1200 piesní v 11 jazykoch. V roku 2008 usporiadala v Moskve koncert na počesť Vladimíra Putina, v roku 2010 jej prezident Ruskej federácie Dmitrij Medvedev udelil Medailu priateľstva. V roku 2015 na obrovskom nemeckom turné oslávila 50 rokov svojho pôsobenia na scéne svetovej populárnej hudby. Pred 3 rokmi jej vo veku 94 rokov zomrela milovaná mamička Marcelle-Sophie. Od tej doby na ňu prostredníctvom piesne Maman spomína na každom zo svojich koncertov. Pápež Ján Pavol II. ju nazval speváčkou mieru a lásky.
Koncert Mireille Mathieu bude prehliadkou starého s novým
Foto: JVS Group

Jej posledné koncerty pred vypredaným hľadiskom boli plné nádherných piesní, sĺz dojatia a nadšených fanúšikov nabitých silnými emóciami. Táto charizmatická speváčka, ktorá očarí každého svojou skromnosťou a svojím hlasom, rozospievala mnohých. Slovenskí fanúšikovia ukázali, ako dokonale ovládajú slová jej piesní a v Bratislave vždy zožala obrovský úspech pred vypredaným hľadiskom.



Nezabudnuteľnú atmosféru na francúzsky spôsob si nenechajte ujsť dňa 10. marca 2020 v AXA aréne NTC Bratislava. Vstupenky sú k dispozícii na predajných miestach siete Ticketportal alebo na www.ticketportal.sk.
Viac informácií na www.jvsgroup.sk