Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Morricone zahrá v Bratislave hudbu k poslednému filmu od Tarantina

Ennio Morricone spoločne s Quentinom Tarantinom po prvýkrát predstavili soundtrack k filmu The Hateful Eight Foto: JVS Group

Legenda filmovej hudby Ennio Morricone zahrá v Bratislave hudbu k poslednému filmu od Tarantina - The Hateful Eight!

Bratislava 9. januára (OTS) - Dlhodobo očakávaný film Quentina Tarantina – The Hateful Eigtht (v prek. Osem hrozných) má v dnešných dňoch premiéru naprieč celým svetom! Na jeho skvelom prijatí u publika majú určite veľký podiel neuveriteľné skladby Ennia Morriconeho. Neexistuje totiž lepšie synonymum pre filmovú hudbu ako je samotný maestro. Je jediným hudobným skladateľom, ktorému bol udelený Oscar za celoživotné dielo. S veľkým očakávaním môžu fanúšikovia sledovať víkendové vyhlasovanie Golden Globe awards, kde sú nominované skladby Ennia Morriconeho, z vyššie spomenutého filmu, jedným z tých najviac zasluhujúcich víťazstvo.

Fanúšikovia tohto nezabudnuteľného skladateľa si môžu vychutnať nádhernú hudobnú scenériu nielen v tomto filme, ale už v utorok 19. januára na vlastné oči a uši zažiť túto legendu pri jeho vystúpení v Slovnaft aréne. Na celosvetovom turné „The 60 Years Of Music Tour“ Ennia Morriconeho bude sprevádzať Český národný symfonický orchester, s ktorým dlhodobo spolupracuje nielen na živých koncertoch, ale i pri nahrávaní hudby k filmom vrátane toho posledného.

Maestro Morricone do poslednej chvíle tají presné zloženie skladieb na koncertnom turné.
Podarilo sa nám pre fanúšikov maestra Morriconeho zistiť, že okrem známych klasických melódií z filmov Vtedy na západe; Dobrý, zlý a škaredý alebo Misia sa diváci dočkajú svetovej premiéry hudby k filmu The Hateful Eight. Hudbu k tomuto temnému westernu odohrávajúcemu sa uprostred snehových závejov Morricone napísal pre Quentina Tarantina, ktorý sa už dlho usiloval o osobnú spoluprácu s talianskym velikánom. Spolupráca sa obom tvorcom vyplatila, pretože Morriconeho hudba bola nominovaná na cenu Zlatý Glóbus (Golden Globe Awards), ktorá sa v Los Angeles udeľuje už tento víkend,“ prezrádza Lucie Nouzová, riaditeľka marketingu JVS GROUP.

Posledné vstupenky na bratislavský koncert ešte v predaji v cenách od 59 Eur v sieti Ticketportal.