Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Na jarných Bratislavských jazzových dňoch bude koncertovať aj Strapo

Na ilustračnej snímke saxofón. Foto: TASR/AP

Organizátori džezových dní pripravili pre fanúšikov kvalitnej hudby dva koncertné večery.

Bratislava 19. marca (TASR) - Strapo, jeden z najznámejších slovenských reperov, sa 15. apríla predstaví na jarných Bratislavských jazzových dňoch s kapelou General Foxx. V tento festivalový večer bude mať slovenskú premiéru londýnsky multiinštrumentalista Alfa Mist, ktorého mnohí považujú za senzáciu súčasnej džezovej scény.

Organizátori džezových dní pripravili pre fanúšikov kvalitnej hudby dva koncertné večery. Druhý večer, 25. apríla, sa na 'džezáky' vráti jeden z najlepších súčasných basgitaristov na svete Stanley Clarke. Predskokanom jeho koncertu budú Kristína Mihaľová a Jakub Šedivý, výrazné talenty mladej slovenskej hudobnej scény. TASR informovala PR manažérka Silvia Turnerová.

Strapo sa na hudobnej scéne pohybuje už takmer 15 rokov, väčšinu vystúpení absolvuje s dídžejom. Na 'džezákoch' sa predstaví s kapelou General Foxx, s ktorou má už za sebou niekoľko koncertov. Kapelu tvoria mladí kvalitní hudobníci – Martin Majlo Štefánik na klávesoch, Jozef Madola na basgitare a bubeník Adrián Líška. Aprílový koncert na jarných Bratislavských jazzových dňoch bude špeciálny aj pre Strapa: „Príležitosť hrať na džezových dňoch beriem ako odmenu a zároveň výzvu, ktorá ma inšpiruje k tomu, aby som sa nastavil trochu inak. Chcem to celé posunúť tam, kde som chcel vždy. Chcem robiť hudbu.“