Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Návštevníci Liptovfestu sa pokúsia o slovenský rekord v odzemku

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Hlavným festivalovým dňom je sobota (20. 7.). Dopoludnie a skoré popoludnie bude venované najmä deťom.

Liptovský Mikuláš 19. júla (TASR) - Piaty ročník festivalu zážitkov, atrakcií, hudby a jedla pri akvaparku v Liptovskom Mikuláši prinesie pokus o vytvorenie slovenského rekordu v liptovskom odzemku aj historickú prezentáciu regiónu. Dvojdňový Liptovfest sa začína už v piatok popoludní.

Podľa Kataríny Šarafínovej z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov si na festivale nájdu program rôzne vekové kategórie. „Z hlavných piatkových ťahákov treba spomenúť atraktívnu prezentáciu Liptova cez minulosť. Organizátori uvedú krátky dokument o ľuďoch, ktorí ovplyvnili región pod Tatrami,“ priblížila. Okrem toho vystúpia východniarska skupina Drišľak a DJ Fido. V letnom kine pod holým nebom návštevníci uvidia českú komédiu Ženy v behu.

Hlavným festivalovým dňom je sobota (20. 7.). Dopoludnie a skoré popoludnie bude venované najmä deťom. „Deti zabaví kúzelná mágia vďaka Talostanovi či zábavno-vzdelávacie predstavenie experimentov cez program Kúzelná fyzika. Daniel Hevier bude rozprávať, spievať a dokonca aj repovať. Na kus reči v talkshow pod holým nebom príde Viktor Devečka, ktorý stojí za originálnymi drevenými lyžami. Matej Rabada zas zaujme témou modrotlač a tieto dve zdanlivo nesúviciace témy spojíme atraktívnym spôsobom,“ načrtla riaditeľka OOCR Región Liptov Darina Bartková.

V minulých ročníkoch v rámci festivalu úspešne realizovali klobúkový či lyžičkový tanec, tentoraz sa pokúsia o slovenský rekord v liptovskom odzemku.

Podujatie spolu partnermi organizuje OOCR Región Liptov. Používa naň aj prostriedky z dotácie ministerstva dopravy vo výške 15.000 eur.