Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Atmosféru komornejšieho koncertu v hotelovom salóniku si Hammel užíval

Pavol Hammel Foto: TASR/Oliver Ondráš

Počas vystúpenia okrem starých dobrých hitov ako Medulienka či Pri poslednom litri vína zahral Pavol Hammel aj niekoľko singlov zo svojho posledného albumu Nočná galéria.

Štrbské Pleso 23. júna (TASR) – Pavol Hammel odohral v rámci šnúry koncertov pod názvom The Best Of jeden aj vo Vysokých Tatrách. Konkrétne v komornej atmosfére jedného z tamojších hotelov.

"Je to omnoho lepšie, mám to veľmi rád. Mám aj iné koncerty, napr. teraz robíme s Mariánom Vargom a so skupinou Collegium Musicum projekt Zelená pošta, a to je niečo úplne iné, to je nárez. Toto komorné koncertovanie s touto kapelou je schválne urobené tak, aby som sa mohol prezentovať, že nemám len tri pesničky, ktoré pozná celý národ, ale mám 274 iných," povedal spevák po koncerte pre médiá.

Počas vystúpenia okrem starých dobrých hitov ako Medulienka či Pri poslednom litri vína zahral aj niekoľko singlov zo svojho posledného albumu Nočná galéria. "Aby som nezostal len pri tom, že hrám len staré veci, tak stále niečo pripravujem. V tej platni spred dvoch rokov som v úplne inej polohe, aj ako interpret, aj ako autor, a to aj vďaka hudbe k baletu Everest pre Slovenské národné divadlo, robili sme to s Máriom Radačovským, a to ma trochu namotivovalo," dodal Hammel.

Pavol Hammel
Foto: TASR/Oliver Ondráš
Spevák koncom roka oslávi 65 rokov, avšak na energii počas koncertov mu šesť krížikov neuberá. Tvrdí, že je to aj vďaka tomu, že sa v jeho profesionálnom živote stále menia ľudia. Tatranským koncertom ho sprevádzal gitarista Juraj Burian, bubeník Martin Valihora a traja ďalší jazzoví hudobníci. "S Jurom Burianom už spolu hrávame niekoľko rokov, ale takéto koncerty robím s Radimom Hladíkom, českým gitaristom, robievam aj s klaviristom. Som taký variabilný, možno aj preto sa nemením a vyzerám stále rovnako, lebo sa ostatní menia okolo mňa," pokračoval Hammel.

Atmosféru v salóniku tatranského hotela si veľmi užíval a dvojhodinové predstavenie diváci odmenili standing ovation. "Je to strašne príjemné, keď môžem odovzdať ľuďom to, čo cítim a funguje tam aj tá spätná väzba, to je niečo úžasné a dodáva mi to energiu," uzavrel Hammel, ktorý sa do Tatier vždy rád vracia, hoci neobľubuje turistiku, zimu, sneh a ani golf.

Na Hammelovom koncerte sa v publiku objavil aj bývalý trnavský arcibiskup Róbert Bezák, ktorému sa piesne tohto známeho slovenského speváka spájajú s jeho mladosťou. "Všetky tie pesničky ma sprevádzali životom, a to, že to je pôvodná slovenská tvorba, sa mi vždy veľmi páčilo. Som veľmi rád, že som sa mohol na tomto komornom koncerte zúčastniť, v istých chvíľach som bol veľmi dojatý, lebo som sa cez tie pesničky vrátil do mladosti, keď som mal ešte viac vlasov," povedal pre TASR Bezák.



Tento koncert nie je jediným, ktorý v Grand hoteli Kempinski Štrbské Pleso pripravili pre hostí počas letnej sezóny. "S pánom Hammelom sa pracovalo veľmi dobre, nemal žiadne špeciálne požiadavky, jedinú vec, ktorú od nás chcel, bol poriadny rezeň. V trende komorných koncertov chceme pokračovať aj naďalej, najbližšie pripravujeme na koniec júla koncert Karla Gotta," zdôraznila PR manažérka hotela Katarína Ferenčíková.