Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

SND oslavuje storočnicu aj novými vizuálmi

Foto: SND

Prvá divadelná scéna vstúpila do 100. sezóny s jedinečnými premiérovými vizuálmi a imidžovou kampaňou k storočnici.

Bratislava 20. septembra (OTS) - Tvorcov premiérových vizuálov čakala úloha vyzdvihnúť v spoločnosti a v povedomí značku inštitúcie SND, ale zároveň odlíšiť jednotlivé súbory, pretože reprezentujú rozličné žánre, odlišné princípy tvorby či rôznorodosť publika.
Súbor Baletu SND
Foto: SND

„Umenie je o vnímaní, o emóciách, ktoré v nás vyvolávajú jednotlivé vnemy, a aj z marketingového hľadiska je práve prepojenie diela s konkrétnym vizuálom u diváka zásadné. Preto mám nesmiernu radosť, že sa nám podarilo vytvoriť premiérové vizuály pre všetky umelecké súbory už pred začiatkom sezóny,“ hovorí Henrieta Borowiecka, riaditeľka Centra marketingu.
Súbor Činohry a Opery SND
Foto: SND

Pri balete sa zamerali na zachytenie a vytvorenie surreálne snovej krajiny, pri činohre zvolili model práce s autorskými kolážami, resp. asamblážami, ktoré pre jednotlivé inscenácie pripravili renomovaní výtvarníci Lucia Tallová a Miloš Kopták, a pri opere stavili na hlavné ženské hrdinky jednotlivých diel.
Súbor Činohry SND
Foto: SND

Významným prvkom objavujúcim sa vo vizuáloch 100. sezóny je logo storočnice – tri zlaté krúžky vychádzajúce z trojjedinosti SND, kde fungujú súbory so vzájomným rešpektom, no s dôrazom na jedinečnosť každého žánru, ktorý reprezentujú.

Sté výročie SND bude síce až v marci, no s imidžovou kampaňou prichádza prvá divadelná scéna už na začiatku sezóny. Jej cieľom je spoločne osláviť a zároveň vzdať poctu divadelným osobnostiam, trom súborom, ktoré prinášali a prinášajú spoločnosti odvahu, umenie a krásu. Nosné claimy – „100 rokov umenia/100 rokov SND“, „100 rokov krásy/100 rokov SND“ a „100 rokov odvahy/100 rokov SND“ v sebe skrývajú kód dvoch ležatých osmičiek symbolizujúcich nepominuteľnosť divadelného umenia, ktoré po sebe zanechali ochotnícke súbory ešte pred vznikom slovenského profesionálneho divadla.

VIZITKA TVORCOV


OPERA
Artdirection, dizajn Barbora Šajgalíková
Foto Jakub Gulyás
Styling Milan Stefan
Vizáž Anna Adamičková
Modelky Annamária Janeková (Rusalka), Zuzana Gabrižová (Impresario), Mara Lukama (Aida), Gréta Šabíková (Figarova svadba)

OPERNÉ ŠTÚDIO
Artdirection, dizajn Barbora Šajgalíková
Foto Jakub Gulyás
Styling a vizáž Marek Mokoš
Modelka Valéria Frištik

BALET
Artdirection, dizajn Barbora Šajgalíková
Foto Jakub Gulyás
Styling Robert Bartolen
Masky Don Quijote Juraj Steiner
Vizáž Anna Adamičková
modelky a modeli Tatum Shoptaugh (Popoluška), Kristian Achberger (Ravel), Stella Vincenec (Luskáčik), Artemis (Basetka Mareka Peričku) – Luskáčik, Juraj Žilinčár, František Šulek (Don Quijote)

ČINOHRA ŠTÚDIO
Artdirection, dizajn Barbora Šajgalíková
Koláže Lucia Tallová
Foto Adam Šakový

ČINOHRA VEĽKÁ SÁLA
Artdirection, dizajn Barbora Šajgalíková
Objekty Miloš Kopták
Foto Jakub Hauskrecht