Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Skupina Tublatanka prichádza s novým klipom

Spevák kapely Tublatanka Maťo Ďurinda Foto: FOTO TASR/Radovan Stoklasa

Videoklip je k piesni Nový vírus z ich výberového albumu.

Bratislava 14. marca (TASR) - Skupina Tublatanka prichádza s novým klipom k skladbe Nový vírus. Pieseň pochádza z výberového albumu Najväčšie hity No. 3 Cítim sa fajn, ktorý vydala v novembri minulého roku. Naživo si skladbu Nový vírus môžu fanúšikovia vypočuť už 16. marca na koncerte kapely v Collosseum klube v Košiciach.

Po dvoch rokoch nakrútila Tublatanka opäť klip, točil sa v štúdiách Atlantis na Kolibe. "S klipom sme všetci v skupine spokojní. Jeho výroba trvala síce dlhšie, ako sme predpokladali, ale pri strihu a hlavne postprodukcii si video vyžiadalo veľa času a trpezlivej práce. Ďakujeme štábu Tibora Pataya. Chceli sme spolu s režisérom Jozefom Kohárym urobiť klip, ktorý nebude klišé, klip s nekomerčným a zaujímavým obrazom a svojskou atmosférou," uviedol pre médiá líder Tublatanky Martin Ďurinda.

Skupina Tublatanka má na konte desiatky úspešných klipov. Dáva si záležať, aby jej klipy neboli len o hudbe, ale aby vyjadrovali aj názor a myšlienky skupiny. "Pieseň Nový vírus kritizuje dnešnú konzumnú spoločnosť. Videoklip dáva skladbe ešte ďalší rozmer. Reagovali sme na súčasnú dobu prinášajúcu aj veci, ktoré v minulosti neboli až také bežné a ľudia v nej ľahko podľahnú mediálnemu tlaku a často strácajú zmysel k naozajstným hodnotám," dodal Ďurinda.

Skladba Nový vírus je bonusovou piesňou výberového albumu Najväčšie hity No. 3 Cítim sa fajn. Album obsahuje 19 energických rockových piesní Tublatanky od roku 1994 až po súčasnosť a u fanúšikov má veľký úspech. "Pieseň sme po prvý raz zahrali naživo na januárovom koncerte v Prahe. Cítili sme, že publikum kladne reaguje a spieva s nami. Ľuďom chýbajú energické a rýchle skladby, asi sú presýtení vlažnými hitmi, čo sa na nás odvšade valia. Nový vírus sme zaradili aj do nášho koncertného playlistu, hrať túto skladbu nás fakt baví," zakončil líder kapely.

TASR informovala PR manažérka spoločnosti Propaganda House Nora Krchňáková.