Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Uzávierka súťaže Dráma 2018 je 31. januára

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Vyhlásenie výsledkov súťaže sa uskutoční v rámci festivalu Nová dráma/New Drama 2019 spolu s verejnou prezentáciou finálových textov prostredníctvom čítania Trojboj.

Bratislava 30. novembra (TASR) - Do 31. januára majú autori možnosť posielať svoje príspevky do 19. ročníka súťaže pôvodných divadelných diel v slovenskom alebo českom jazyku Dráma 2018. Súťaž, ktorej cieľom je podporiť a oceniť pôvodnú dramatickú tvorbu a pomôcť jej uvádzaniu na slovenských javiskách, vyhlasujú Divadelný ústav a Činohra Slovenského národného divadla. TASR informoval Dušan Poliščák, PR manažér Divadelného ústavu.

Autor víťazného textu získa odmenu 1000 eur. Vyhlásenie výsledkov súťaže sa uskutoční v rámci festivalu Nová dráma/New Drama 2019 spolu s verejnou prezentáciou finálových textov prostredníctvom čítania Trojboj. Činohra SND udelí špeciálnu cenu, ktorou je naštudovanie vybranej hry vo forme scénického čítania v Modrom salóne SND v nasledujúcich divadelných sezónach. Jednu z cien udeľuje aj Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) - Rádio Devín, je ňou naštudovanie textu vo forme rozhlasovej hry alebo inscenovaného čítania v nasledujúcich rokoch. "Texty finalistov súťaže budú publikované v rámci elektronickej knihy," dodal.

Prihlasované texty sa posielajú v troch výtlačkoch a v jednom vyhotovení na CD nosiči alebo USB kľúči v zalepenej obálke na adresu Divadelného ústavu. K textu treba pripojiť aj doklad o zaplatení registračného poplatku 15 eur a vyplnenú prihlášku, ktorú autori nájdu na www.theatre.sk.