Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Magazín

Ako zariadiť hosťovskú izbu

Foto: Shutterstock

Pokiaľ máte v dome alebo v byte izbu, ktorú v podstate ani nevyužívate môžete si z nej urobiť hosťovskú izbu.

Bratislava 20. júna (OTS) - Moderné postele nahradia nevzhľadný gauč a váš hosť bude mať maximálne pohodlie. V menších izbách si nájde svoje miesto skladacia posteľ a vaša návšteva a vy získate dostatok súkromia a komfortu.

Pohodlná posteľ je základ
Každá návšteva sa poteší pohodlnej posteli. Moderné postele sa určite hodia nielen do spálne, ale aj hosťovskej izby. Posteľ s úložným priestorom je vhodná, ak nemáte dostatok miesta napríklad na komodu na odkladanie posteľnej bielizne, paplónov, vankúšov a pod.

Problém s nedostatkom priestoru môže vyriešiť aj dobrá skladacia posteľ. Jednolôžková, ktorá sa počas dňa dá využiť aj ako pohovka, sa po rozložení zmení na dvojlôžko alebo posteľ s prístelkou. Keďže posteľ nebude určená na každodenné spanie, môžete do izby umiestniť aj rozkladaciu pohovku.

Úložný priestor nesmie chýbať
Aj keď sa u vás návšteva zdrží len krátko, potrebuje si svoje veci niekam uložiť. Najlepším riešením je šatníková skriňa s policami aj tyčou na zavesenie oblečenia. Nemusí to byť hneď priestranná trojdverová skriňa, určite postačí aj niečo menšie. Ako úložný priestor je vhodná komoda, poteší aj nočný stolík na drobnosti, ktoré treba mať vždy po ruke.

Detaily, na ktorých záleží
Aby sa váš hosť cítil príjemne, izba by mala pôsobiť útulne. Vyhnite sa výrazným, sýtym farbám a radšej voľte neutrálne tóny alebo pastelové odtiene. Nezabúdajte tak ani na doplnky ako sú dekoračné vankúše, deky, prehoz na posteľ, vkusné závesy či vonné sviečky a pod.

Na uvítanie poteší aj kytica čerstvých kvetov. Pripraviť môžete aj nejaké časopisy, prípadne knihu, ak by si dotyčný chcel krátiť čas pred spaním. Na čo by ste určite ešte nemali zabudnúť, sú uteráky pre hostí, ktoré si nie každý nosí so sebou, resp. na ne môže zabudnúť. Vo vašej hosťovskej izbe budú spolu s ostatnými doplnkami vytvárať to najlepšie prostredie pre vami blízkeho človeka.