Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Magazín

Americký exprezident Bush má svojho prvého asistenčného psa

Na snímke Sully leží pri nohách G. H. W. Busha a ďalšieho exprezidenta Billa Clintona. Foto: TASR/AP

Deväťdesiatštyriročný Bush sa so svojím novým spoločníkom menom Sully zoznámil v rodinnom sídle nachádzajúcom sa v meste Kennebunkport ležiacom na pobreží štátu Maine.

Kennebunkport 26. júna (TASR) - Bývalý americký prezident George H.W. Bush privítal v pondelok nového člena svojej rodiny - labradorského retrievera, ktorý bude jeho prvým asistenčným psom.

Deväťdesiatštyriročný Bush sa so svojím novým spoločníkom menom Sully zoznámil v rodinnom sídle nachádzajúcom sa v meste Kennebunkport ležiacom na pobreží štátu Maine. Na fotografii zverejnenej na Twitteri vidieť, ako Sully leží pri nohách Busha a ďalšieho exprezidenta Billa Clintona, ktorý bol uňho práve na návšteve.

Agentúra AP pripomína, že Clinton zmaril Bushove plány na jeho opätovné zvolenie v roku 1992, ale spolu so svojím synom, exprezidentom Georgeom W. Bushom, sú teraz s Clintonom priatelia.

Sully vie otvárať dvere, zdvíhať predmety a privolať pomoc. Bush starší používa elektrický invalidný vozík a elektrický skúter, odkedy trpí formou Parkinsonovej choroby. V súčasnosti sa zotavuje po nedávnej hospitalizácii. Jeho manželka Barbara Bushová, s ktorou strávil 73 rokov, zomrela v apríli tohto roku vo veku 92 rokov.