Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Magazín

Detské múzeum je podľa Google druhým najhľadanejším múzeom v SR

Príbeh tetrapaku Foto: Detské múzeum SNM

Múzeum veľmi teší záujem verejnosti.

Bratislava 16. decembra (Teraz.sk) - Detské múzeum je podľa štatistík vyhľadávača Google druhým najhľadanejším múzeom na internete v SR v roku 2015!

"Veľmi nás teší záujem o naše múzeum a našu ponuku hodnotných voľnočasových aktivít. Od januára do novembra tohto roku naše múzeum už navštívilo spolu 20 672 detí v sprievode dospelých, ktorí videli najmä našu "ekologickú" výstavu Trvalé bydlisko Zem," uviedlo Detské múzeum SNM.

Na výstave sa hravou a interaktívnou formou deti aj dospelí dozvedia, že s trochou úsilia by sme dokázali znovu použiť a recyklovať viac ako 70 percent odpadu na skládkach, kde sa nachádzajú také vzácne suroviny ako je sklo, kov alebo papier. Jej jadro tvoria dve unikátne a na mieru vytvorené hry využívajúce najmodernejšie počítačové technológie, veľmi názorne demonštrujúce princíp výroby a recyklácie tetrapaku (hra pre menšie deti) a previazanosť jednotlivých funkcionalít mesta a jeho obyvateľov (hra pre väčšie deti).

Detské múzeum v súčasnosti veľmi usilovne pracuje na ďalšej interaktívnej výstave, ktorú budú môcť vidieť a "zažiť" naši návštevníci v blízkej budúcnosti. Policajti, hasiči a záchranári - naši "Hrdinovia všedného dňa" - začnú zasahovať a pomáhať už čoskoro. (od 20. 2. 2016). Zatiaľ malá ukážka toho ako to bude vyzerať...

Foto: Detské múzeum SNM