Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Magazín

Hity SMOKIE s orchestrom včera v Budapešti, dnes v Bratislave

Najväčšie hity SMOKIE s orchestrom včera v Budapešti, dnes už v Bratislave Foto: SMOKIE 2018

Dvadsať najväčších hitov SMOKIE v jedinečnom podaní spolu s vynikajúcim maďarským symfonickým orchestrom DANUBIA ORCHESTRA ÓBUDA so skvelým dirigentom Péterom Druckerom.

Bratislava 29. novembra (OTS) - Dvadsať najväčších hitov SMOKIE v jedinečnom podaní spolu s vynikajúcim maďarským symfonickým orchestrom DANUBIA ORCHESTRA ÓBUDA so skvelým dirigentom Péterom Druckerom znelo včera v Budapešti a už dnes večer sa na ne môžu tešiť všetci fanúšikovia v bratislavskej NTC Aréne. V rámci THE SYMPHONY TOUR 2018 sa na jednom pódiu predstaví takmer 50 umelcov, ktorí ponúknu neuveriteľný zážitok, aký sa už nemusí opakovať.
Najväčšie hity SMOKIE s orchestrom včera v Budapešti, dnes už v Bratislave
Foto: SMOKIE 2018

Na koncerte zaznie celkovo 29 skladieb v symfonických verziách. 20 ich predstaví SMOKIE a 9 česká rock-pop skupina maybe, ktorá je špeciálnym hosťom koncertu. Spracovánia skladieb do symfonickej podoby sa ujal popredný maďarský dirigent Péter Drucker, který bude dirigentom všetkých koncertov THE SYMPHONY TOUR 2018.
Foto: SMOKIE 2018

"V roku 1975 sme nahrávali druhý album za pomoci symfonického orchestra v parížskej opere, to bol pre nás veľký zážitok. Milujem takú spoluprácu, keď sa z rockerov stávajú symfonici a zo symfonikov rockeri" hovorí Terry Uttley (67), zakladajúci člen a basový gitarista SMOKIE. „Je to asi aj tým, že s nami pijú whisky ako praví rockeri,“ dodáva s úsmevom.

Začiatky skupiny SMOKIE sa datujú v roku 1965, keď na gymnáziu v anglickom Bradforde vznikla skupina na čele so spevákom Chrisom Normanom. Skupina niekoľkokrát zmenila svoj názov, až v polovici 70. rokov zvolila názov Smokie. V prvých rokoch svojej existencie vystupovali v malých kluboch. Čoskoro však ich popularita začala stúpať. V roku 1975 si mladých muzikantov všimol vplyvný producent Nicky Chin a ujal sa ich.
V tom istom roku už vydali debutový album Pass It Around a presadili sa singlami If You Think You Know How To Love Me a Don't Play Your Rock'n'Roll To Me. Za svojú existenciu Smokie vydali viac ako dve desiatky štúdiových albumov s hitmi ako Living Next Door To Alice, Oh Carol, Needles And Pins, I’LL Meet You At Midnight, If You Know How To Love Me, Do not Play Your Rock’n’Roll To Me, Lay Back In The Arms Of Someone, Wild Wild Angels,či Mexican Girl ktoré sa stali obrovskými hitmi.

Koncert SMOKIE - THE SYMPHONY TOUR 2018 v bratislavskom NTC už dnes večer!