Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Magazín

Hrdina akčných filmov Wesley Snipes oslávi narodeniny za mrežami

Wesley Snipes Foto: TASR/AP Photo

Osudným sa mu stalo, že v rokoch 1999-2004 nezaplatil všetky dane z príjmov a poškodil tak štát o milióny dolárov.

Los Angeles 25. júla (TASR) - Herec Wesley Snipes oslávi blížiace sa 50. narodeniny v posledný júlový deň vo väzení v americkom štáte Pensylvánia. Snipes, respektíve jeho právni zástupcovia neuspeli totiž v úsilí zabrániť nástupu na výkon trojročného nepodmienečného trestu za daňové delikty.

Herec známy z akčných trhákov ako Blade, Demolition Man, Zóna úniku, ale aj trileru Fanatik alebo romantickej drámy Láska na jednu noc, nakrúcal naposledy v roku 2010.

Osudným sa mu stalo, že v rokoch 1999-2004 nezaplatil všetky dane z príjmov a poškodil tak štát o milióny dolárov. Tieto tvrdenia prokuratúry Snipes popieral tvrdiac, že sa stal obeťou zlého poradenstva a za svoje chyby a omyly sa aj v súdnej sieni ospravedlnil. Napokon mu však sudca udelil najvyšší možný trest. Nepomohli ani intervencie Snipesových kolegov, vrátane Denzela Washingtona a Woodyho Harrelsona, ktorí žiadali o striedme posúdenie prípadu.

Snipes ešte pred nástupom výkonu trestu v decembri 2010 v rozhovore s moderátorom CNN Larrym Kingom potvrdil, že je nervózny z blížiaceho sa dlhého odlúčenia od rodiny a práce. Herec je od roku 2005 ženatý s kórejskou umelkyňou Nikki Park, s ktorou má štyri deti. Zo skoršieho manželstva má dospelého syna.