Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Magazín

Igor Orozovič vydáva prvý autorský album Když chlap svléká tmu

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Pred dvoma rokmi odštartoval herec Orozovič svoju sólovú hudobnú dráhu veľmi netradične, a to vypredanými koncertmi v pražskej La Fabrike.

Bratislava 24. apríla (TASR) - Český herec a hudobník Igor Orozovič vydal debutový album s názvom Když chlap svléká tmu. Vydanie albumu sprevádza singel a videoklip Holubí muž. TASR informovala PR manažérka Adriana Nievelt.

Album obsahuje 11 autorských piesní, sú nimi Holubí muž, Když chlap svléká tmu, Deště, Anděl, Cigareta!, Kniha džunglí, Hvězdy, Madamme de Janjour, Černá Petra, Je to dávno a Náušnice. Medzi hosťami na albume sú speváčky Aneta Langerová (Je to dávno), Barbora Poláková (Kniha džunglí), Kateřina Marie Tichá (Deště), Veronika Lazorčáková (Náušnice) či herečka Iva Janžurová, ktorá prekvapí v cameo role ako Madamme de Janjour.

Pred dvoma rokmi odštartoval herec Orozovič svoju sólovú hudobnú dráhu veľmi netradične, a to vypredanými koncertmi v pražskej La Fabrike. Jeho vystúpenia sa odvtedy tešia veľkému záujmu a často bývajú vypredané naprieč celou Českou republikou. Poslucháči i kritici oceňujú jeho autorské piesne, v ktorých kombinuje prvky šansónu, popu a iných žánrov. Svoje skladby podáva poslucháčom s osobitou mužskou energiou, nebojí sa vášne ani pátosu, do textov pridáva humor, krehkú poéziu i aktuálne pálčivé témy.

Na margo vydania svojho prvého albumu Orozovič hovorí: "Je to míľnik, ďalší krok v mojej hudobnej dráhe. Teraz nemyslím uspokojenie umeleckého ega, ktoré, samozrejme, nosím vždy so sebou. Album vnímam ako cestu, ako dostať piesne k ľuďom. Podľa mňa musia napísané piesne žiť ďalej a ich život spočíva v tom, že si ich niekto vypočuje a potom si ich trebárs spieva. Mňa baví najviac živá produkcia, ale tá pesničky doručí len k malému percentu poslucháčov. Ľudia, ktorí ich počujú na koncertoch, by mali mať možnosť si ich potom znova pustiť. Alebo naopak: poznať songy z albumu, a o to viac si ich užiť naživo. Inak som notorický uchovávač a archivár. Pominuteľnosť divadla ma vlastne dosť štve, a tak som pri piesňach naozaj rád, že im takto môžem predĺžiť život."





Videoklip Holubí muž: