Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Magazín

Kapela Hex predstavila letnú novinku Iná ako ostatné

Skupina HEX, archívne foto. Foto: TASR

O videoklip k piesni sa postaral dlhoročný kamarát kapely, režisér Braňo Špaček.

Bratislava 26. apríla (TASR) - Skupina Hex predstavila letnú pesničku s názvom Iná ako ostatné, ktorá vznikla v spolupráci s vokálnym triom Serenaders' Sisters. Autorom hudby aj textu je gitarista kapely Martin Fefe Žúži. TASR informovala PR manažérka Andrea Sulovská.

"Dievčatá sú nesmierne sympatické a bola naozaj radosť s nimi spolupracovať. Ľahkosť, profesionalita a úsmevy, takto by sa dali charakterizovať dievčatá zo Serenaders' Sisters, ktoré s nami vystúpia aj na našom prvom letnom koncerte na Bratislavskom majálese," hovorí basgitarista a manažér kapely Tomáš Yxo Dohňanský.

"Skladba v sebe nesie imaginárny nekonečný príbeh zjavenia sa mladého dievčaťa 'z odkiaľsi' vo veľkom meste, ktoré objavuje svet. Aj veľmi dospelým mužom sa z tej neuchopiteľnej chémie jej mladosti podlamujú kolená, veď je predsa iná ako všetky ostatné," dodáva spevák Peter Šarkan Novák.

"Veľmi dobre si pamätám, kde prišiel prvý nápad na pesničku Iná ako ostatné. Bolo to na zvukovej skúške jedného z prvých koncertov po covidovom lockdowne. Zvukár potreboval niečo vyriešiť a ja som začal podvedome hrať dookola dva akordy v staccatovom rytme. Riff sa mi zapáčil a prakticky okamžite mi napadla aj melódia spevu v slohe. Potom to už bola dlhšia cesta," doplnil autor piesne Žúži.

O videoklip k piesni sa postaral dlhoročný kamarát kapely, režisér Braňo Špaček. Hlavnú postavu si vo videoklipe zahrala talentovaná herečka a modelka Simona Guľášová, známa napríklad z účinkovania v televíznom seriáli Pán profesor.