Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Komik Kevin Hart oznámil, že sa vzdáva moderovania oscarového večera

Kevin Hart, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Prestížne filmové ceny, známe aj ako Oscar, odovzdajú na gala večere 24. februára 2019 v divadle Dolby Theatre v Los Angeles.

New York 7. decembra (TASR) - Americký herec a komik Kevin Hart oznámil, že sa vzdáva moderovania galavečera spojeného s odovzdávaním prestížnych cien Oscar. Ako dôvod uviedol pobúrenie, ktoré vyvolali jeho dávnejšie hanlivé výroky voči homosexuálom. Americká akadémia filmových umení a vied sa ku kauze zatiaľ nevyjadrila, informovala agentúra AP.

Podľa AP 39-ročný Hart v piatok zverejnil vyhlásenie, v ktorom sa ospravedlnil komunite LGBTQ za svoje "necitlivé slová" z minulosti.

Vysvetlil, že oscarový večer sa rozhodol nemoderovať, aby na seba nepriťahoval pozornosť, ktorá sa vtedy má sústreďovať na talentovaných umelcov.

Aktivisti komunity LGBTQ predtým verejnosti pripomenuli Hartove homofóbne tvíty spred niekoľkých rokov a žiadali od vysielateľa a organizátora oscarového večera - televízie ABC, americkej filmovej akadémie, ako aj od hercových manažérov, aby k nim zaujali stanovisko a začali viesť diskusiu.

Hart na túto situáciu ešte vo štvrtok reagoval príspevkom na Instagrame, v ktorom vyzval, aby kritici "prestali byť negatívni". V sprievodnom videu Hart deklaroval, že sa nenechá frustrovať bláznovstvom. Dodal, že "miluje každého" človeka.

V neskorších príspevkoch na Instagrame sa však už za svoje výroky z minulosti ospravedlnil. Uviedol, že rokmi sa zmenil a bude vo svojej premene pokračovať. Dodal, že jeho cieľom je ľudí spájať, nie rozdeľovať. Poďakoval sa filmovej akadémii za dôveru a vyjadril nádej, že "sa ešte stretneme".

Agentúra AP uviedla, že Hart napríklad v roku 2010 vyhlásil, že "ak bude môcť zabrániť tomu, aby bol z jeho syna gay, urobí to".

Novinku, že bude moderátorom 91. ročníka udeľovania prestížnych filmových cien Oscar, oznámil Hart v stredu, ešte pred tým, ako to oficiálne zverejnila filmová akadémia.

Prestížne filmové ceny, známe aj ako Oscar, odovzdajú na gala večere 24. februára 2019 v divadle Dolby Theatre v Los Angeles. Nominácie na Oscary zverejnia 22. januára 2019.