Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Magazín

Po silvestrovských oslavách sa treba vyspať a piť veľa tekutín

Foto: TASR/František Iván

Silvestrovské menu nepatrí do kategórie najzdravších, na ďalší deň treba dať preto prednosť zelenine, ovociu a pridať zdravé tuky ako rybí tuk, kokosový olej, orechy, semená.

Bratislava 31. decembra (TASR) - Oslavy Silvestra sú pre telo mnohých ľudí záťažou. Málo spánku, alkohol, hlučná hudba, množstvo jedla, to všetko vplýva na organizmus negatívne.

Základom je sa po takejto noci dobre vyspať, keďže počas spánku prebiehajú v tele syntetické reakcie, vďaka ktorým dochádza k celkovej regenerácii organizmu.

Silvestrovské menu nepatrí do kategórie najzdravších, na ďalší deň treba dať preto prednosť zelenine, ovociu a pridať zdravé tuky ako rybí tuk, kokosový olej, orechy, semená. "Takouto odľahčenou stravou dokážeme telu doplniť potrebné vitamíny a minerály, vďaka ktorým bude proces regenerácie oveľa rýchlejší," povedal kondičný tréner a špecialista na výživu Vlado Zlatoš z Wellness Teamu.

Dôležité je tiež dodržať pitný režim. Alkohol dehydruje organizmus a odoberá mu potrebné minerály. Dôležitý je predovšetkým horčík. "Podporuje regeneráciu svalov, je nevyhnutný pre bunkové procesy a pomáha predchádzať únave," vysvetlil Zlatoš. V rámci regenerácie zo silvestrovských osláv sa odporúča aj pohyb na čerstvom vzduchu a relax.