Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

RTVS prichádza so seriálom o boji proti pašovaniu exotických zvierat

Na snímke budova RTVS v Mlynskej doline. Foto: TASR - Michal Svítok

Literárnu predlohu k seriálu napísal filmový historik, publicista a scenárista Pavel Taussig, ktorý autorsky stojí za oscarovým filmom Kolja.

Bratislava 11. septembra (TASR) - Hlavnými postavami nového 13-dielneho seriálu RTVS sú detskí kamaráti zo Zlína, ktorí v spolupráci s dospelými pátrajú po obchodníkoch s cudzokrajnými zvieratami. Prvá časť seriálu Kriminálka 5. C bude mať premiéru v nedeľu 15. septembra. Informovala o tom hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.

"V príbehoch postavených na detektívnom pátraní chceme nementorsky upozorniť mladých divákov na potrebu vnímať pozorne svet okolo nás, ukázať dobro i zlo v ňom, silu kamarátstva a možnosť brániť to, čo má pre nás skutočnú hodnotu. V našich príbehoch je to príroda v jej najrôznejších podobách," priblížila dramaturgička RTVS Magdaléna Glasnerová.

Mladí detektívi sa pri svojom vyšetrovaní dostanú aj na Slovensko, odkiaľ pochádza jeden z partie kamarátov. V rodinnom seriáli sa objaví množstvo slovenských aj exotických zvierat, ktoré na natáčanie poskytli chovatelia a zoo z Česka aj Slovenska.

Literárnu predlohu k seriálu napísal filmový historik, publicista a scenárista Pavel Taussig, ktorý autorsky stojí za oscarovým filmom Kolja. Na režisérku stoličku zasadol Juraj Nvota. V seriáli sa tiež objavia herci ako Bolek Polívka, Martin Myšička, Lenka Krobotová či Michaela Majerníková.