Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Magazín

Skupina Polemic vydáva retrospektívny album 11SKA

Na archívnej snímke z 20. júla 2017 spevák slovenskej ska/reggae skupiny Polemic Braňo Bajza vystupuje na 9. ročníku česko-slovenského multižánrového open air festivalu Cibula Fest 2017. Holíč. Foto: TASR – Martin Palkovič

Na 11SKE sú skladby Poď s nami, Tancuj, Hráči, Futbalová, Na každého príde!

Bratislava 29. februára (TASR) - Skupina Polemic vydáva retrospektívny album 11SKA, v poradí 11. album mapuje jej niekoľkoročné tvorivé obdobie, počas ktorého sa kapela sústredila hlavne na jednotlivé single. Novinka má symbolický názov 11SKA a obsahuje rovnaký počet piesní.

Na 11SKE sú skladby Poď s nami, Tancuj, Hráči, Futbalová, Na každého príde!, Staré časy, Dokonalý zločin, Medicína, Štramák, Plážová a Viem, ktorú nahrali s raperom Kalim. Tá je aj aktuálnym singlom z nového albumu.

Po ostatnom albume Hey! Ba-Ba-Re-Bop sa kapela vydala singlovou cestou, ktorá je súčasným trendom. "My sme to celé obdobie využili tým, že sme tvorili nové pesničky, prišla nová éra streamovacích služieb, kde ľudí nezaujíma, či vyšiel album ako celok alebo nejaké konkrétne pesničky. Tak sme začali robiť jednotlivé single s tým, že uvidíme, kedy vydáme nový album. Postupne sa nazbieralo toľko songov, že sme ich dali do jedného albumu," povedal pre TASR jeden z lídrov Braňo 'Bejzo' Bajza.

Novinkou je singel Viem, ktorý nahrali s Kalim. "V tejto pesničke nám vznikla pasáž s dancehallovým groovom. Potrebovali sme, aby nám tam niekto zarapoval, nech to má ten správny smrad. Kali už v minulosti koketoval s príbuznými žánrami ako reggaeton a podobne. Oslovili sme ho a on bez váhania súhlasil. Spolupracovalo sa nám s ním veľmi dobre. Je to profesionál," dodáva gitarista Michal 'Mickey' Novácky.

Režisérom a scenáristom klipu piesne Viem je Dávid Mencl, s ktorým skupina spolupracovala už v minulosti pri klipe k piesni Štramák. "S Dávidom sme si ľudsky sadli už počas predošlého natáčania v Prahe, preto sme ho oslovili aj tentoraz. Vedeli sme, akým spôsobom pracuje a kam smeruje. Má filmársky rukopis, klipy z jeho dielne sú príbehy vyrozprávané kamerou a páči sa nám jeho tvorba. Tentoraz sme pre početné obsadenie, množstvo tanečníkov a komparzistov nakrúcali v Bratislave a pražský štáb pricestoval za nami," doplnil Peter 'Petko' Opet.

Krst nového albumu sa uskutoční 13. apríla v bratislavskom klube Majestic Music Club. Na tomto koncerte zaznejú aj skladby, ktoré Polemic bežne na koncertoch festivalového typu nehráva.





Viem klip: https://www.youtube.com/watch?v=tTqdd7NwiI4