Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Slovenské 100% pistáciové maslo od InfiNuty je najlepšie na svete

Slovenské 100% pistáciové maslo od InfiNuty bolo ocenené podľa GREAT TASTE AWARDS ako najlepšie na svete! Foto: InfiNuty

Slovenské 100% pistáciové maslo od InfiNuty bolo ocenené podľa GREAT TASTE AWARDS ako najlepšie na svete!

Bratislava 13. augusta (OTS) - Great Taste Awards patrí medzi najprestížnejšie a najprísnejšie potravinárske súťaže na svete. Slovenský výrobca orechových masiel a balených orechov z rôznych krajín sveta, spoločnosť InfiNuty, zaznamenal v aktuálnom ročníku obrovský úspech.

Ich 100% pistáciové maslo získalo ako jediné pistáciové maslo plný počet, 3 zlaté hviezdy, a môže sa teda pýšiť titulom najlepšie na svete. Podľa oficiálnych výsledkov za rok 2019, z celkového počtu 12 772 zúčastnených produktov z celého sveta, sa iba 208 z nich môže pochváliť ziskom 3 zlatých hviezd.

Na takýto úspech čakajú niekedy firmy dlhé roky, nám sa to podarilo už po takmer 2 rokoch, od kedy plne pôsobíme na trhu. No je to pre nás zároveň záväzok, aby sme nezaspali a stále na sebe tvrdo pracovali,“ hovorí jeden z dvoch majiteľov firmy InfiNuty Marek Halač.

InfiNuty prihlásili do súťaže aj ďalšie dve orieškové nátierky. Ich Kešu s kokosom dostalo od odbornej poroty Great Taste Awards 2 zlaté hviezdy a 100 % mandle jednu hviezdu. Spolu tak Slováci získali šesť zlatých hviezd, čo je vzhľadom na dĺžku pôsobenia na trhu úspech.
Foto: InfiNuty

Priznám sa, že na to, aby sme sa prihlásili do Great Taste Awards nás prehovorili naši zákazníci a známi. Práve ich sme sa prostredníctvom sociálnych sietí opýtali, ktoré naše orieškové maslá sú ich najobľúbenejšie. My sme ich len poslúchli a prihlásili sa do súťaže. Preto tento úspech nepatrí iba nám, ale aj všetkým našim verným zákazníkom,“ zdôraznil spoluzakladateľ firmy Ivan Pózel.

PRIEBEH SÚŤAŽE A OCEŇOVANIA
Guild of Fine Food každoročne organizuje prestížnu potravinársku súťaž Great Taste Awards, ktorej sa zúčastňujú produkty z celého sveta. Viac ako 500 členov odborej poroty, vrátane potravinových kritikov, šéfkuchárov, či žurnalistov počas 65 dní ochutnáva a hodnotí tisícky produktov v sídle spoločnosti, v Dorsete vo Veľkej Británii. Iba tie najlepšie z nich sú ocenené niektorou z troch hviezdičiek, pričom 3 hviezdičky sú považované za absolútny vrchol a tieto produkty patria medzi najlepšie na svete. Tento rok boli 3 hviezdičkami ocenené iba dva slovenské produkty, z toho jeden bolo práve 100% pistáciové maslo od InfiNuty, ktoré zároveň vďaka tomuto úspechu postúpilo do súťaže „Golden Fork Awards“, ktorá bude v septembri 2019 v Londýne.

ZOZNÁMTE SA S INFINUTY
InfiNuty je na trhu od roku 2017. Svojou poctivosťou a dôrazom na kvalitu si za tento čas získala obrovské množstvo fanúšikov na celom Slovensku a začína sa presadzovať na českom a francúzskom trhu. Vzhľadom na obrovský počet odporúčaní od svojich fanúšikov sa rozhodla prezentovať svoje najobľúbenejšie výrobky na medzinárodnej scéne, a prihlásila sa do súťaže Great Taste Awards.

InfiNuty je slovenský výrobca orechových masiel a balených orechov. Jej zakladatelia sú dvaja dlhoroční kamaráti z vysokej školy, Ivan Pózel a Marek Halač. V ich výrobkoch nikdy nenájdete pridanú soľ, cukor, palmový tuk, ani žiadne konzervanty. Aby mali istotu, že všetky orechy sú v 100% kvalite, pražia si ich sami podľa vlastnej receptúry, nasucho, bez pridania akýchkoľvek tukov. Ich najväčším dodávateľom je príroda a pokiaľ to jej podmienky dovoľujú, tak práve tá naša – slovenská. Záväzkom je pre nich okrem maximálnej spokojnosti zákazníkov aj to, aby všetko dobré vrátili prírode späť, preto sa vyhýbajú plastom a používajú iba recyklovateľné obaly.
V čom sa odlišujú od konkurencie je okrem iného hlavne pôvod orechov. Vyhľadávajú tú najvyššiu kvalitu, o čom sa presvedčili už tisíce Slovákov.


Z InfiNuty chceme s Ivanom vybudovať firmu, kde budú pracovať spokojní zamestnanci, pretože bez spokojných a lojálnych zamestnancov firma nikdy nebude na trhu úspešná. Ocenenia dostávame od našich zákazníkov takmer denne a sme za to nesmierne vďační. No toto je niečo extra, pre nás výnimočné,“ povedal Marek Halač.

OCENENÉ PRODUKTY


100% pistácie – vyrábané z RAW pistácií z Grécka, ktoré sú následne jemne pražené. Toto maslo je chuťovo úplne iné ako ostatné maslá v našej ponuke. Pistácie sú prirodzene slané, takže nie je potrebné maslo dochucovať žiadnymi inými prísadami. Pistáciové maslo je vláčne, nadýchané a je možné ho použiť aj do rôznych jedál a pochúťok.
Zloženie: pražené mleté pistácie (100%).
Krajina pôvodu orechov: Grécko
100% pistácie
Foto: InfiNuty


Kešu s kokosom – nezabudnuteľná kombinácia chutí. Zmiešali sme kvalitné, nami pražené kešu orechy so 100%-nou kokosovou dužinou zo Srí Lanky. Toto maslo nielen skvelo chutí, ale kombinuje v sebe všetky výhody kešu orechov a kokosu - kešu napríklad zlepšuje fungovanie mozgu a znižuje cholesterol, kokos okrem iného zvyšuje imunitu organizmu.
Zloženie: pražené mleté kešu (83%), kokosová dužina zo Srí Lanky (17%).
Krajina pôvodu orechov: Benin, Afrika
Kešu s kokosom
Foto: InfiNuty


100% mandle – vedeli ste, že zhruba 80% celosvetovej produkcie mandlí pochádza z Kalifornie? My však radi ideme proti prúdu a predovšetkým vtedy, ak to znamená ešte lepšiu kvalitu a chuť. Preto je naše mandľové maslo vyrábané z gréckych mandlí, ktoré k nám putujú priamo od lokálneho gréckeho distribútora. Sú v RAW kvalite a pražíme si ich sami, aby sme vedeli zaručiť nezameniteľnú chuť, aká sa inde hľadá veľmi ťažko. Úplnou samozrejmosťou je, že maslo neobsahuje nič iné, iba mandle v tej najčistejšej podobe.
Zloženie: pražené mleté mandle (100%).
Krajina pôvodu orechov: Grécko
100% mandle
Foto: InfiNuty