Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Magazín

Speváčka Rita Ora vydala nový album Phoenix

Britská speváčka Rita Ora, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Priaznivci na album čakali dlhých šesť rokov.

Bratislava 27. novembra (TASR) - Speváčka Rita Ora vydala nový, v poradí druhý album, ktorý dostal názov Phoenix. Priaznivci naň čakali dlhých šesť rokov.

Novinka ponúka tucet songov, sú nimi Anywhere, Let You Love Me, New Look, Lonely Together, Your Song, Only Want You, First Time High, For You (Fifty Shades Freed) (with Liam Payne), Summer Love (with Rudimental), Girls (featuring Cardi B, Bebe Rexha and Charli XCX), Keep Talking (featuring Julia Michaels) a Hell of a Life. TASR informovala PR manažérka Renáta Tomášová.

Dôvodom čakania na nový album boli problémy s labelom Roc Nation, ktorému sa upísala v roku 2008. Súdne spory s vydavateľstvom vyvrcholili v roku 2016, keď sa Ora s firmou definitívne rozišla. 

Pochopenie a umeleckú slobodu následne našla v značke Atlantic, kde novinka Phoenix vychádza. Predchádzali jej úspešné single Your Song, Anywhere a Let You Love Me, s ktorými momentálne boduje naprieč Európou.

Na novej platni sa speváčka obklopila tímom najväčších a najžiadanejších muzikantov terajších dní. Globálny hit Your Song, na ktorom sa podieľal Ed Sheeran, pokoril európske rebríčky a ešte pred vydaním albumu dosiahol niekoľko sto miliónov streamov. Pieseň For You sa preslávila ako soundtrack k filmu Päťdesiat odtieňov slobody a pri piesni Girls sa zišiel naozaj hviezdny dievčenský tím Cardi B, Bebe Rexha a Charli XCX. Ďalší hit Lonely Together spoluprodukoval známy švédsky DJ Avicii, ktorý na jar tohto roku tragicky zahynul. 

"Tento album je výtvorom lásky a pre mňa bolo naozaj dôležité urobiť ho podľa seba. Som veľmi vďačná za lásku a podporu ľudí, ktorí so mnou spolupracovali a pomohli mi vytvoriť niečo, na čo som pyšná. Poskytli mi priestor a slobodu tvoriť zo srdca. Miestami to bolo náročné, ale zároveň euforické. Som vďačná za dobrodružstvo, na ktoré som sa vydala vďaka tomuto albumu," uviedla pre médiá speváčka.

Aktuálny singel Let You Love Me speváčka napísala sama a zverila sa v ňom s intímnymi spomienkami a neistotami vo vzťahu. Pieseň je zo dňa na deň populárnejšia, za dva mesiace nabrala na YouTube vyše 100 miliónov zhliadnutí. Počas svojej kariéry predala sedem miliónov singlov a jej debutový album Ora sa vďaka úspešnému predaju stala platinovou. Speváčka albánskeho pôvodu je jednou z najúspešnejších britských umelcov poslednej dekády.