Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

TASR v dejisku ZOH s rekordným počtom vyslaných reportérov

ZOH klopú na dvere. Foto: TASR/AP

Štvorica reportérov TASR bude svoje pôvodné spravodajstvo zo ZOH v Pjongčangu poskytovať od 7. do 25. februára.

Bratislava 1. februára (TASR) - Tlačová agentúra SR (TASR) vysiela do dejiska zimnej olympiády štyroch svojich reportérov. Je to rekordný počet z hľadiska slovenskej agentúrnej žurnalistiky a zodpovedá okolnostiam hier v Pjongčangu.

Dianie na ZOH budú pokrývať redaktori Peter Horváth a fotoreportér Michal Svítok (prioritne prímorské dianie a alpské lyžovanie), dvojica Andrej Bezák (píšuci) a Martin Baumann (foto) bude ubytovaná v horskej oblasti s dôrazom na biatlon a ostatné súťaže tejto zóny. Pôsobenie štvorice sa však bude podľa potreby prelínať a niektoré akcie sa posilnia dvoma redaktormi, resp. dvoma fotografmi.

Vyslaní reportéri TASR idú mapovať dianie tak, aby aj v prípade kolízií dôležitých termínov z hľadiska slovenskej výpravy stihli pokryť živým spravodajstvom všetko podstatné. Z Kórejskej republiky budú od 7. februára produkovať textové spravodajstvo nadstavbového, fíčrového a "topkového" charakteru, plus bohaté fotoreportáže. Využijú aj každú možnosť na multimediálne spravodajstvo (zvuky, video) mimo akreditovaných priestorov.

Štvorica reportérov TASR bude svoje pôvodné spravodajstvo zo ZOH v Pjongčangu poskytovať od 7. do 25. februára. V pláne má aj pokrytie slávnosti vztyčovania slovenskej zástavy v horskej olympijskej dedine. Všetci vyslaní reportéri pôjdu v prípade schválenia ich prihlášok aj na prehliadky oboch dedín (prímorskej aj horskej) 8. februára, v ten deň pokryjú ešte aj úvodnú tlačovú konferenciu slovenskej výpravy a prvý tréning slovenských hokejistov. Ďalší deň je na programe slávnostné otvorenie Slovenského domu, tréning hokejistov a otvárací ceremoniál hier.