Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Turné skupín Arzén a Čechomor štartuje v bratislavskej Hant Aréne

Čechomor Foto: Čechomor

Jedinečné turné skupín Arzén a Čechomor štartuje 1. marca v bratislavskej Hant Aréne.

Bratislava 17. januára (OTS) - Dve oslavy dvoch výročí! Tak bude vyzerať spoločné turné obľúbených skupín Čechomor a Arzén! Čechomor sú na scéne 30 rokov a slovenská kapela Arzén 35 a musia to patrične roztočiť. Jaro Gažo a spol si na turné pripravili vychytávky v podobe veľkoplošných obrazoviek a veľkej svetelnej šou. Stretneme sa na piatich koncertoch v Bratislave, v Ružomberku, v Žiline, v Trenčíne a v Nových Zámkoch! Štartujeme 1. marca v bratislavskej Hant Aréne.

Skupina Arzén v tomto roku oslavuje 35 rokov svojej existencie. K výročiu si nadelila nielen nový album, ale aj turné, ktorým chce významné jubileum osláviť.

Vydali sme album „Teraz nám vyhráva“, na ktorom je 10 skladieb plus úvodné intro. K novému CD sme nakrútili aj videoklipy „Páslo dievča pávy“, „Veru sme my chlapci“ a momentálne pripravujeme nový klip na skladbu „Dievčatko“", prezradil líder Arzénu Jaro Gažo.

Arzén na turné zahrá fanúšikom 80 minút toho najlepšieho z ich repertoáru. Nebudú chýbať piesne s aktuálneho albumu „Teraz nám vyhráva“, ako aj overené hity ako „Katarínka“ alebo „Hora hora“.
Arzén
Foto: RICHARD KOHLER

S piesňami „Lipová lyžka“ a „Za rána za rosy“ je skupina Arzén spätá už viac ako 15 rokov. V Mestskom divadle v Žiline som stvárnil Jánošíka v predstavení Na skle maľované vo vyše 260 reprízach a Palo Cabadaj bol tvorcom aranžmánov k tomuto predstaveniu. Táto naša práca vyvrcholila spoločným videoklipom aj s legendou Michalom Dočolomanským,“ vysvetľuje Jaro Gažo.

Na turné chystajú Arzén a Čechomor vychytávky v podobe veľkoplošných obrazoviek, na ktorých si fanúšikovia užijú vizuálne stvárnenia niektorých piesní. Svetelná šou je samozrejmosťou.

Čechomor je bomba. Sú to naši hudobní kamaráti, s ktorými sa stretávame na pódiách dosť dlhý čas. Boli dokonca aj "krstní rodičia" nášho CD. Tešíme sa na turné, koncerty si užívame. Energia, ktorá ide z tvorby skupiny Arzén je emotívna a energická. Dôležité je, že sa nesnažíme o prvoplánovú hudbu systém "zober ľudovku a skoč na buster", ale všetky piesne sú pôvodná tvorba, ktorá je doplnená o ľudové motívy s ľudovými textami. Je ešte krajšie, keď náš text, ktorý sme vymysleli v kapele, spieva folklórny súbor z Terchovej na Jánošíkových dňoch. Vtedy sú zimomriavky všade,“ neskrýva radosť Jaro Gažo.

Skupina Arzén hrá v zostave Jaro Gažo – spev, Paľo Cabadaj – gitara, Igor Klein – gitara, Jano Heinrich – bicie a Miro Fedor – basgitara. Na aktuálne turné s kapelou Čechomor si chcú Arzén pozvať aj hudobných hostí, medzi ktorými bude určite hráč na klávesové nástroje Luboš Tomaščík. Nenechajte si ujsť jedinečné spojenie dvoch obľúbených kapiel na koncertoch v Bratislave, v Ružomberku, v Žiline, v Trenčíne a v Nových Zámkoch! Štartujeme 1. marca v bratislavskej Hant Aréne. Vstupenky na turné Čechomoru a skupiny Arzén si môžete kúpiť v sieti Ticketportal.

Čechomor + Arzén TOUR 2019
1.3. 2019 Bratislava, Hant Aréna
8.3. 2019 Ružomberok, KD Andreja Hlinku
9.3. 2019 Žilina, Dom Odborov
15.3. 2019 Trenčín, Piano Club
16.3. 2019 Nové Zámky, Hala Milénium