Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Magazín

TYŽDEŇ NA WEBE: Super Bowl vyvolal rozruch, mnohé reklamy stoja za to!

TYŽDEŇ NA WEBE: Super Bowl vyvolal rozruch, mnohé reklamy stoja za to! Foto: Tablet.TV

Najčastejšie zneužité heslá minulého roku. Prehliadka reklám Super Bowl 2015. Namiesto identifikačnej karty očipovaní ľudia.

Bratislava 3. februára (TABLET.TV) - Ako dopomôcť tomu, aby sa vám do účtu na sociálnych sieťach či do emailovej schránky nenalogovali neželaní hostia? To najjednoduchšie, čo môžete spraviť, je vymyslieť si ťažké heslo. Už dva roky si prvú priečku v najčastejšie zneužitých heslách drží heslo 123456. Druhé miesto v rebríčku hesiel nie je o nič viac kreatívne, je to heslo po anglicky - password. A ani heslo 12345 by ste používať nemali. V zozname nájdete aj heslá qwerty, monkey, superman či 696969.

Ukrajinskí študenti zavesili na Youtube video, v ktorom varujú svojich ruských kolegov, aby neverili všetkému, čo počujú. Pred kamerou hovoria o tom, že Ukrajincov a Rusov rozdeľuje informačný šum. Podľa slov študenta Jevhenija Melnika, ktorý za videom stojí, ukrajinská vláda nemá so snímkou nič spoločné.

Tak ako každý rok, aj tento vyvolala obrovský rozruch na sociálnych sieťach po celom svete, ale najmä v Amerike, najlepšia prehliadka reklamných spotov – 49. finále severoamerickej futbalovej ligy v Glendale. Prestávky v polčase sú najžiadanejším mediálnych priestorom pre inzerentov, cena reklamy tento rok dosiahla rekordnú výšku. Za 30-sekundový spot zaplatia priemerne 4,5 milióna amerických dolárov. Pre porovnanie - prvé finále bolo v roku 1967 a 30 sekúnd spotu stálo 275 tisíc. V Týždni na webe vám ukážeme zopár z reklám, ktorým televízia NBC dala priestor 1. februára.



Predstavte si, žeby vám namiesto identifikačnej karty v práci stačila vlastná ruka, v ktorej by ste mali nastrelený podkožný čip. Takýto implantát nastrelili zamestnancom v jednej švédskej spoločnosti v Štokholme. Okrem vstupu do budovy a dverí na kanceláriách môžu zamestnanci s čipom odomknúť aj skener alebo tlačiareň. Čipy používajú technológiu rádiofrekvenčnej identifikácie, ich nastrelenie je vraj rýchle a skoro bezbolestné, zamestnancom sa zavádza medzi palec a ukazovák. Čipy by sa mali v budúcnosti využívať napríklad aj na platenie za kávu či nahradenie hesiel a PIN kódov pri overovaní vašej identity.

A na záver jedna praktická informácia. Vypnúť mobily a vrátiť sa k pravým hodnotám našich životov – tento piatok nás všetkých čaká deň bez mobilu. Svetový deň bez mobilu vznikol z iniciatívy francúzskeho spisovateľa Phila Marsoa a prvýkrát sa oslavoval v roku 2001.