Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Magazín

Autistický chlapec sa vytrhol matke z rúk a išiel sa hrať s pápežom

Na archívnej snímke pápež František. Foto: TASR/AP

Chlapec ťahal švajčiarskeho gardistu za ruku v rukavici a hral sa Františkovi za chrbtom.

Vatikán 29. novembra (TASR) - Malý argentínsky chlapec ušiel svojej matke na stredajšej generálnej audiencii vo Vatikáne a išiel sa na pódium hrať s pápežom Františkom, ktorého to potešilo.

"Chlapec nerozpráva, je nemý," oznámil František veriacim, zhromaždeným na jeho pravidelnom týždennom stretnutí, po tom, čo sa mu chlapcova matka ospravedlnila a vysvetlila mu, že syn je autista.

"Ale vie komunikovať, vie sa prejaviť," pochválil ho argentínsky pápež, ktorého citovala tlačová agentúra AFP.

"A viac než to: je slobodný. Neskrotne slobodný, ale slobodný," dodal.

Chlapec ťahal švajčiarskeho gardistu za ruku v rukavici a hral sa Františkovi za chrbtom.

"Daj mi pusu," oslovil ho pápež, keď na pódium pribehla chlapcova matka a pokúšala sa syna chytiť. Nato jej František povedal, aby dieťa nechala tak.

"Všetci by sme sa mali sami seba spýtať, či sme aj my pred Bohom takí slobodní. Všetci by sme mali byť pred Bohom takí slobodní, ako je dieťa pred svojím otcom," pokračoval pápež.

"Požiadajme o milosť pre toto dieťa, aby mohlo rozprávať," navrhol František a 7000 prítomných veriacich začalo tlieskať, napísali miestne talianske médiá.

Prefekt Pápežského domu Georg Gänswein, ktorý sedel vedľa pápeža, sa otočil k Františkovi a zažartoval, že chlapec "je Argentínčan, je neskrotný".