Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Magazín

Zhoršené videnie vám zlepšia Ray-ban dioptrické okuliare

Foto: Shutterstock

Okuliare sú príslušenstvo určené na korekciu zraku alebo ochranu očí pred vonkajšími faktormi.

Bratislava 21. septembra (OTS) - Účinnosť tejto optiky je ale závislá na správnej voľbe, inak môžu nevhodné slnečné a dioptrické okuliare naopak prispievať k strate a poškodeniu zraku, alebo v tom lepšom prípade nesplnia svoje nápravné a ochranné funkcie.

Prečo by vám mal okuliare vybrať špecialista?
Vybrať si dnes okuliare môže naozaj každý, no bez odborného posúdenia by ste to riskovať nemali. Takýto nákup, od ktorého očakávate konkrétny výsledok by nemal byť riadený iba nákladmi alebo vzhľadom. Investovať do kvalitných okuliarových rámov sa vám naozaj oplatí, a ak to spojíte s odporúčaniami od oftalmológa, pohľad na svet bude zasa o niečo krajší a lepší. Preto je pred zakúpením tohto príslušenstva na vylepšenie vlastností videnia povinná konzultácia s odborníkom. Lekár počas diagnózy určuje nielen zrakovú ostrosť, ale tiež kontroluje množstvo ďalších dôležitých parametrov pre každé oko zvlášť.

Klasifikácia a typy okuliarov, ktoré vám pomôžu
Existujú rôzne druhy okuliarov, z ktorých každé majú svoje určité a špecifické funkcie. Niektorú optiku je možné zakúpiť podľa vlastného vkusu, zatiaľ čo iné modely si vyžadujú určité indikácie a predbežné skúmanie. Po takto dôkladnom posúdení si potom môžete vybrať Ray-Ban dioptrické okuliare, jednu z najznámejších a najvyhľadávanejších značiek na trhu s kvalitnou a zároveň modernou optikou. Je určená na korekciu zraku a vybavená šošovkami s rôznymi dioptrickými indexmi, rôznymi tvarmi a zakrivením. K dispozícií máte aj obrovské množstvo štýlov a prevedení, vďaka čomu bude nosenie vašich dioptrických okuliarov radosťou.

Správne okuliare musia ochrániť váš zrak
Polarizačné okuliare majú podobné vlastnosti ako opaľovacie krémy, pretože majú schopnosť eliminovať oslnenie od vody, snehu, hladkých povrchov alebo asfaltu. Okuliare takejto optiky sú vyrobené z niekoľkých vrstiev, z ktorých jedna má polarizačný film. Často sa kombinujú aj s dioptriami, ale cena je už o niečo vyššia, no za tak dokonalý komfort to naozaj stojí. Pri výbere si dávajte pozor aj na materiály a zvažujte aj životný štýl, ktorý je vám vlastný. Len tak si vyberiete okuliare, ktoré vám vydržia naozaj dlho a navyše budete s nimi aj spokojní.