Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Magazín

ZOH: Šortrekérke Boutinovej sa po zisku bronzu vyhrážali smrťou

Víťazná talianska šortrekárka Arianna Fontanová (uprostred) pózuje na pódiu so striebornou Holanďankou Yara Van Kerkhofovou (vľavo) a bronzovou Kanaďankou Kim Boutinovou (vpravo) po pretekoch žien na 500 m v šortreku na ZOH 2018 v juhokórejskom Pjongčangu 13. februára 2018. Foto: TASR/AP

Boutinová sa zo štvrtého miesta posunula na stupne víťazov, to sa však mnohým nepáči.

Pjongčang 14. februára (TASR) - Kanadská šortrekárka Kim Boutinová musela po zisku bronzu v pretekoch na 500 m čeliť vyhrážkam a hrozbám zo strany fanúšikov. Pôvodne druhú domácu Kórejčanku Minjeong Choi dodatočne diskvalifikovali po preštudovaní videa, ktorý odhalil jej kontakt s víťaznou Fontanovou i s Kanaďankou. Boutinová sa tak zo štvrtého miesta posunula na stupne víťazov.

To vyvolalo zúrivé reakcie od mnohých juhokórejských fanúšikov na sociálnych sieťach Kanaďanky. Tá si po útokoch svoje účty na Twitteri a Instagrame zmenila z verejných na súkromné. "Gratulujeme k špinavej medaile, alebo Kanaďania naučili Boutinovú ako podvádzať," napísali fanúšikovia. Niektorí však zašli ešte ďalej: "Ak vás nájdem, zomriete, či aspoň dúfam, že budete mať ťažký život." Medzinárodný olympijský výbor (MOV) opísal celú situáciu ako poľutovaniahodnú.