Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Magazín

Zomrel francúzsky herec Michel Duchaussoy

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Diváci v bývalom Československu ho mohli vidieť napríklad v snímkach ako Beštia musí zomrieť režiséra Clauda Chabrola, Návrat veľkého blondína z dielne Yvesa Roberta či v jednej z hlavných úloh televízneho seriálu Sudca a policajt.

Paríž 13. mája (TASR) - Francúzsky herec Michel Duchaussoy zomrel v noci nadnes vo veku 73 rokov. Príčinou úmrtia bola zástava srdca. Informovali o tom francúzske médiá s odvolaním sa na agenta zosnulého.

Rodák z Valenciennes bol po dve desaťročia (1964-1984) členom súboru parížskej divadelnej scény Comédie Francaise, od roku 1962 stvárnil postavy v okolo 130 filmoch a televíznych produkciách.

Diváci v bývalom Československu ho mohli vidieť napríklad v snímkach ako Beštia musí zomrieť režiséra Clauda Chabrola, Návrat veľkého blondína z dielne Yvesa Roberta či v jednej z hlavných úloh televízneho seriálu Sudca a policajt. Za kreáciu v komédii Milou v máji režiséra Louisa Malla si vyslúžil nomináciu na francúzskeho Oscara - cenu César.

Francúzsku divadelnú cenu Moliére mu udelili v roku 2003 za najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe v inscenácii drámy Jeana Racina Faidra v réžii Patricea Chéreaua s Dominique Blancovou v titulnej úlohe.