Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Ceny ropy zaznamenali mierny pokles, Brent sa pohybuje okolo 72,60 USD

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Trhy teraz čakajú na informácie Amerického ropného inštitútu (API), ktorý vo večerných hodinách zverejní svoje odhady vývoja zásob ropy a benzínu v USA za minulý týždeň.

New York 14. augusta (TASR) - Po výraznom raste v priebehu dňa ceny ropy v ostatných hodinách zaznamenali mierny pokles. Rast z predchádzajúcich hodín totiž vymazalo posilnenie kurzu dolára.

Po pondelkovom (13.8.) výraznom poklese sa ceny ropy najskôr zotavili a popoludní stredoeurópskeho času boli o viac než 1 % vyššie než na záver pondelkového obchodovania. K večeru ale zisky zmazali, keď kurz dolára dosiahol oproti košu svetových mien 13-mesačné maximum.

Trhy teraz čakajú na informácie Amerického ropného inštitútu (API), ktorý vo večerných hodinách zverejní svoje odhady vývoja zásob ropy a benzínu v USA za minulý týždeň. Analytici očakávajú, že API oznámi pokles ropných zásob.

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v októbri klesla do 19.06 h SELČ o 4 centy na 72,57 USD (63,62 eura) za barel (159 litrov). Aj cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v septembri zaznamenala pokles o 4 centy a dosiahla 67,16 USD za barel.

(1 EUR = 1,1406 USD)