Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia

V Primaciálnom paláci bol Deň slovensko-japonského priateľstva

Veľvyslanectvo Japonska v SR v spolupráci s Magistrátom hlavného mesta SR Bratislavy usporiadalo podujatie pri príležitosti osláv 20. výročia nadviazania diplomatických vzťahov medzi Slovenskou republikou a Japonskom pod názvom Deň slovensko-japonského priateľstva. Na snímke názorná ukážka prípravy tradičných ryžových koláčikov "moči". Foto: TASR/Pavel Neubauer

Na akcii sa prezentovali stánky japonských firiem a inštitúcií, pripravené boli ukážky z tradičného japonského čajového obradu.

Bratislava 26. januára (TASR) - Veľvyslanectvo Japonska v SR v spolupráci s bratislavským magistrátom pripravilo nadnes v Primaciálnom paláci Deň slovensko-japonského priateľstva.

Podľa informácií z bratislavského magistrátu, podujatie sa uskutočnilo pri príležitosti osláv 20. výročia nadviazania diplomatických vzťahov medzi Slovenskou republikou a Japonskom a je prvým z radu plánovaných podujatí na počesť tohto výročia.

Na akcii sa prezentovali stánky japonských firiem a inštitúcií, pripravené boli ukážky z tradičného japonského čajového obradu či prípravy japonských ryžových koláčikov a jedál z rýb. Sprievodným podujatím bola aj výstava fotografií dokumentujúca oficiálnu návštevu prezidenta SR Ivana Gašparoviča v Japonsku.

Veľvyslanectvo Japonska v SR v spolupráci s Magistrátom hlavného mesta SR Bratislavy usporiadalo podujatie pri príležitosti osláv 20. výročia nadviazania diplomatických vzťahov medzi Slovenskou republikou a Japonskom pod názvom Deň slovensko-japonského priateľstva. Na snímke názorná ukážka prípravy tradičných ryžových koláčikov "moči".
Foto: TASR/Pavel Neubauer