Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia

Guliarka Adamsová oslávi dodatočne získané zlato aj na Novom Zélande

Guliarka Valerie Adamsová Foto: TASR

Po diskvalifikácii Nadeždy Ostapčukovej, ktorej našli v tele zakázané látky, získala zlato novozélandská guliarka Valerie Adamsová.

Wellington 17. augusta (TASR) - Olympijskou víťazkou vo vrhu guľou sa po diskvalifikácii Nadeždy Ostapčukovej pre doping stala Valerie Adamsová z Nového Zélandu.

Bieloruska Ostapčuková triumfovala v Londýne výkonom 21,36 metra. Ihneď po skončení olympiády však našli v jej tele zakázané podporné látky a dodatočne ju diskvalifikovali. Víťazkou sa tak stala Adamsová s vrhom 20,70 metra. Pre Novozélanďanku je to druhé olympijské zlato v rade.

"Ak by mohla dostať medailu dnes, chcela by ju dnes. To by bolo celkom spravodlivé. Ale samozrejme, že to chce osláviť aj na Novom Zélande so všetkým, čo k tomu patrí. Myslím, že začneme pracovať na medailovej prezentácii na Novom Zélande, z ktorej bude skutočne nadšená. Nevieme, či sa nám to podarí zorganizovať v horizonte mesiaca, troch, 10 alebo 12, takže sa pripravujeme na to, že to môže trvať veľmi dlho," uviedol manažér Nick Cowan.

Oneskorenie celého ceremoniálu môže spôsobiť ešte aj Ostapčuková. Tá sa podľa dostupných informácii plánuje proti diskvalifikácii odvolať.