Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia

Hokejistky Slovenska prehrali na turnaji v Klagenfurte aj s Nemeckom

Ilustračné foto Foto: TASR

Nemecku podľahli 1:3.

Klagenfurt 18. februára (TASR) - Slovenské hokejové reprezentantky prehrali aj vo svojom poslednom zápase na medzinárodnom turnaji štyroch krajín Wörthersee-Trophy v rakúskom Klagenfurte, keď podľahli Nemecku 1:3.

Zverenky trénerky Jenny Potterovej, ktoré sa pripravujú na aprílové majstrovstvá sveta, obsadili na podujatí posledné štvrté miesto so skóre 3:10.

Wörthersee-Trophy - turnaj žien v Klagenfurte (Rak.)

Slovensko - Nemecko 1:3 (0:1, 0:2, 1:0)

Gól SR: 60. Klimášová


ďalší výsledok:
Rakúsko – ČR 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)


Hlas po zápase /zdroj: hockeyslovakia.sk/
Ján Bezdek, asistent trénerky SR: "Dnešný zápas sme začali ustráchane, individuálnymi chybami, a to dosť vážnymi, sme súperky posadili na koňa a po dvoch tretinách viedli 3:0. V tretej tretine sme však zlepšili všetky veci. Túto tretinu sme vyhrali 1:0 a z môjho pohľadu to bola aj najlepšia tretina na turnaji. Ukázali nám, že vieme hrať hokej a keď dievčatá plnia pokyny hlavnej trénerky, tak vedia hrať vyrovnané zápasy aj s Nemeckom. Celý turnaj splnil očakávania a ukázal nám reálny stav, v ktorom ženská reprezentácia Slovenska je. Vieme, kde sa pohybujeme, poznáme stav hráčov, zistili sme, čo musíme zlepšiť smerom k aprílovým majstrovstvám sveta. V najbližších dňoch navyše turnaj zanalyzujeme a hodnotenie hlavnej trénerky bude súčasne slúžiť aj ako spätná väzba k hráčkam, aby vedeli, kde sú ich prednosti, čo musia udržiavať, ale aj, kde boli v ich hre chyby a na čom treba k majstrovstvám sveta zapracovať."