Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia

Košická charita pripravila veľkonočné pohostenie pre ľudí bez domova

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Milan Kapusta

Obyvateľov charitného domu pri spoločnom stole už tradične v rámci dobročinného podujatia obslúžili predstavitelia samosprávy, inštitúcií a ďalší pozvaní hostia.

Košice 28. marca (TASR) - V Charitnom dome sv. Alžbety na Bosákovej ulici v Košiciach oslávili nadchádzajúce sviatky v predstihu. Aj počas tohtoročného veľkonočného týždňa Arcidiecézna charita (ACHK) Košice pripravila pre ľudí bez vlastného domova tradičné pohostenie, podporiť ním chceli spolupatričnosť v komunite. TASR o tom z ACHK informovala Silvia Hrabčáková.

Tí, ktorí našli pomoc a oporu v tomto útulku a nocľahárni, si pripomenuli Veľkú noc svätou omšou aj typickými sviatočnými pokrmami. Svätá omša, ktorú celebroval košický arcibiskup-metropolita a predseda Konferencie biskupov Slovenska Bernard Bober, nebola podľa jeho slov len náboženským obradom, ale aj prejavom spoločenstva a solidarity. "Možno povedať, že títo ľudia sa nachádzajú na pokraji mesta, niekedy aj na pokraji svojho života. Nemajú svoj vlastný domov a typický životný cyklus. A preto sa im na charite s láskou venujú. Osud ich zavial tu a my chceme aj k tým biednym ísť, pretože Kristus položil život za každého," povedal.

Obyvateľov charitného domu pri spoločnom stole už tradične v rámci dobročinného podujatia obslúžili predstavitelia samosprávy, inštitúcií a ďalší pozvaní hostia.

Riaditeľ ACHK Cyril Korpesio zdôraznil význam poskytovaných služieb v meste Košice, ako aj túžbu po nových priestoroch. "Každé stretnutie v Charitnom dome sv. Alžbety v nás rozžeraví uhlík nádeje na nové priestory. Stále máme nádej, že bývanie, ktoré je dnes skromné a nie úplne vyhovujúce, sa zmení na dôstojné a náležité pre ľudí bez vlastného domova," dodal.