Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Nadal a Tiafoe postúpili do štvrťfinále Australian Open

Frances Tiafoe oslavuje výhru nad Bulharom Grigorom Dimitrovom. Foto: TASR/AP

Nadal sa prebojoval do štvrťfinále Australian Open jedenástykrát v kariére a v súboji o postup medzi štyroch najlepších sa stretne práve s americkým tenistom.

Melbourne 20. januára (TASR) - Nenasadený americký tenista Frances Tiafoe postúpil do štvrťfinále dvojhry na úvodnom grandslamovom turnaji roka Australian Open. V osemfinále zvíťazil za 3:39 hodiny nad dvadsiatkou podujatia Bulharom Grigorom Dimitrovom 7:5, 7:6 (6), 6:7 (1), 7:5.

"Musím si ísť odpočinúť. Dúfam, že v ďalšom súboji budem hrať proti Rafaelovi Nadalovi. Sledujem jeho hru veľa rokov a znamenalo by to pre mňa veľmi veľa, keby som mohol proti nemu nastúpiť vo štvrťfinále grandslamového turnaja," uviedol 21-ročný Tiafoe. Informovala o tom agentúra AP.

Druhý nasadený Španiel si následne poradil za 125 minút s Čechom Tomášom Berdychom 6:0, 6:1, 7:6 (4). Nadal sa prebojoval do štvrťfinále Australian Open jedenástykrát v kariére a v súboji o postup medzi štyroch najlepších sa stretne práve s americkým tenistom.



muži - dvojhra - osemfinále:

Frances Tiafoe (USA) - Grigor Dimitrov (20-Bul.) 7:5, 7:6 (6), 6:7 (1), 7:5, Rafael Nadal (2-Šp.) - Tomáš Berdych (ČR) 6:0, 6:1, 7:6 (4)